Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 3 aug 2015

Hotel review: Good Hotel Amsterdam

Heeft Amsterdam er alweer een nieuw hotel bij? Ja, maar dit is er wel één die valt onder het kopje ‘bijzonder’. Good Hotel Amsterdam is namelijk een drijvend pop-up hotel, dat voor een jaar in de hoofdstad zal blijven. Daarna wordt het hotel verscheept naar Rio de Janeiro, Brazilië, voor de Olympische spelen. Uitgangspunt van dit non-profit hotel is om ‘zaken doen’ te combineren met ‘goed doen’.

Momenteel drijft het hotel op het IJ en je begrijpt ongetwijfeld dat wij direct onze kans grepen om eens te ervaren hoe het is om in een drijvend hotel op zo’n toplocatie te slapen. In onderstaande video neemt Roomed’s Renée je mee op het IJ.

Wil je meer weten over het design en concept van Good Hotel Amsterdam? Wij hadden ook een leuk gesprek met de designers. Dat interview bekijk je hier.

Eindoordeel
Prijs: €€
Service: ***
Ambiance: ***
Ontbijt: ***
Bedden: ***
Locatie: ***

Good Hotel Amsterdam is absoluut een toffe nieuwkomer in Amsterdam. Allereerst vanwege het mooie concept en de te gekke locatie op het IJ natuurlijk. Ten tweede heeft het hotel een goed gevulde bar met lokale biertjes en kun je hier de hele dag uitgebreid ontbijten (pluspluntje!). Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn wel redelijk klein, maar het hotel wil juist dat gasten de stad in gaan en niet op hun hotelkamer hangen. Daarom geven ze bij de receptie ook een tip of the day mee. De prijzen van de kamers zijn gemiddeld en het feit dat dit hotel tijdelijk is, maakt dat je er eigenlijk sowieso wel een nachtje wil slapen!

Wil jij ook een nachtje in Good Hotel Amsterdam spenderen? Boeken kan hier.

Bekijk ook Roomed’s review van het onlangs geopende The Hoxton Amsterdam.

Reageer op artikel:
Hotel review: Good Hotel Amsterdam
Sluiten