Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 21 aug 2016

In the jungle, the mighty jungle: dit hotel in Dubai krijgt een heus regenwoud

Oh my. Het ontwerp van dit nieuwe hotel in Dubai is wel héél bijzonder! Nu staat de stad in de Verenigde Arabische Emiraten wel bekend om hun baanbrekende designs, maar het Rosemont Five Star Hotel Residences – onderdeel van Hilton en ontworpen door ZAS Architects – is behoorlijk next level. Het hotel krijgt namelijk een eigen regenwoud en dat is nog niet alles..

De eerste wolkenkrabber in Dubai werd gebouwd in 1978 en daarna was het hek van de dam. Elk jaar worden er tientallen gebouwen bijgebouwd (al liggen de plannen voor een groot aantal gebouwen nu wel even stil wegens de financiële crisis). In Dubai vind je de meeste gebouwen van meer dan 300 meter hoogte bij elkaar. De gebouwen zijn niet alleen héél hoog, maar Dubai weet zich qua architectuur ook goed te onderscheiden. De stad staat vol met futuristische designs en bijzondere wolkenkrabbers. En het nieuwe Rosemont Five Star Hotel hoort daar zeker bij!

Het hotel krijgt 47 verdiepingen. Een heleboel hotelkamers dus, maar ook een spa, vergaderruimtes, restaurants, bioscopen, een trampoline park én een levensecht regenwoud.

Leuk weetje: de visuals van dit nog te bouwen hotel zijn gemaakt door het Nederlandse duo Plompmozes. Met deze beelden krijgen we een goed idee van hoe dit architectonische hoogstandje eruit komt te zien!

Het hotel zelf ziet er ook heel bijzonder uit. Vanaf de straat kijk je op de lobby, bestaande uit alleen maar glas. Ook is er een infinity pool zodat de hotelgasten een duik kunnen nemen met uitzicht op deze magische stad.

Bij de ingang wordt de aandacht van de voorbijgangers meteen opgeëist door het koepelvormige plafond. Hierop worden video’s afgespeeld van nature and wildlife. Denk aan gigantische voorbijzwemmende walvissen en bomen in het regenwoud.

Vond je dit hotel in Dubai cool? Check dan ook eens deze bijzondere ontwerpen:

www.dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
In the jungle, the mighty jungle: dit hotel in Dubai krijgt een heus regenwoud
Sluiten