Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 6 mrt 2020

Hotel De L’Europe in Amsterdam opent een nieuwe vleugel en hij is prachtig

Sommige hotels zijn zó mooi dat je liever nooit meer naar huis gaat. Hotel De L’Europe is er zo eentje in de categorie nooit-meer-naar-huis. En nu opent het hotel een nieuwe vleugel, genaamd ‘t Huys, waar je als hotelgast én als voorbijganger heen kunt.

In maart gaan de deuren van ‘t Huys open. Het heeft een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat waarna je binnenloopt in een ruimte waar je boekenwinkel MENDO, Skins Spa en het atelier van high end bloemist The Wunderkammer vindt. Ook komt er een nieuw Italiaans restaurant: trattoria Graziella.

Hotel De L’Europe in Amsterdam

Interieur van ‘t Huys

Het interieur van de nieuwe vleugel aan het hotel wordt gedaan door het ontwerperscollectief The Nicemakers. De stijl en intimiteit van een Amsterdams grachtenpand stonden bij het ontwerp centraal.

‘t Huys bevat 4 eventkamers voor evenementen of diners. De kamers zijn een lust voor het oog en jaloersmakend mooi. Kijk mee.

de brouwerskamer in hotel l'europe
Bron: Hotel L'Europe
kamer in hotel l'europe
Bron: Hotel De L'Europe

De Brouwerskamer, wordt ‘ie genoemd. Een prachtige ruimte waar je kunt eten en/of dineren. De blikvanger is – natuurlijk – de prachtige kroonluchter die het plafond siert.

Knap hoe alle items iets kitscherig hebben, maar het geheel niet overdreven aanvoelt. Vanuit de kamer kijk je door naar de andere ruimte en krijg je al een kleine sneak peek.

heinekenkamer in hotel l'europe
Bron: Hotel De L'Europe
heineken kamer in hotel de l'europe
Bron: Hotel De L'Europe

De ‘Heinekenkamer’. Een prachtig lichte ruimte waarin roze en groene tinten elkaar afwisselen. Het gigantische kleed zorgt voor veel sfeer. De grote vijgenboom breekt heet klassieke gehalte in de ruimte mooi af.

Check ook zeker even het bijzettafeltje tussen de twee stoelen in. Wat een prachtig geheel! Maar favoriet bij ons is het behang. Mooie kleur, goed patroon, niks meer aan doen.

Bron: Hotel De L'Europe
Bron: Hotel De L'Europe

En dan de twee andere eventkamers. Kleurige ruimtes met veel licht en grandeur. We zijn gek op het blauwe plafond van de bovenste eventkamer. Want waarom moet een plafond per definitie wit zijn?

Restyling Hotel De L’Europe

Het Amsterdamse hotel ondergaat een restyling door het ontwerpersduo Nicemakers. Ze brengen de luxe en geschiedenis van het pand samen met een tijdloze en elegante stijl.

Er wordt veel gebruik gemaakt van warme kleuren, verschillende texturen en materialen en vintage wordt gecombineerd met nieuw. Op deze manier wordt de warme sfeer van het hotel bewaard.

Hier wil je ook binnenkijken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotel De L’Europe in Amsterdam opent een nieuwe vleugel en hij is prachtig
Sluiten