Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 12 nov 2018

Dit hotel in Bergen heeft een kleurrijk interieur waar je u tegen zegt

Verstopt in de bossen van Bergen ligt hotel Blooming. In een groene en lush omgeving kom je hier helemaal tot rust, van een familieweekend tot een zakelijke afspraak of een romantisch tripje weg: Blooming is booming. Het volgeboekte hotel heeft dan ook flink uitgepakt met interieur van ontwerper Edward van Vliet. 

Het hotel heeft maar liefst twee stukken land. In eerste instantie het hotel zelf, waar je kan je kan genieten van een heuse wellness, het restaurant Vigor, maar ook kan verdwalen door de eindeloze hoeveelheid met-kunst-behangen gangen én Landgoed ‘t Hof.

We nemen eerst een kijkje in het hotel zelf.

interieur restaurant

Hotel Blooming: een stijlvol interieur

Het hotel telt drie verdiepingen met lange gangen en daar wordt maar al te goed gebruik van gemaakt. De kunst, de stijl én het interieur verschilt van plek tot plek. Je vindt er levensgrote kangoeroes van metaal midden in de lobby tot vrolijk gekleurde vloeren van tapijt en een stijlvol café dat grenst aan een groene binnentuin.

Je vindt er letterlijk alles. De interieurontwerper van het hotel is Edward van Vliet, die duidelijk zijn gekleurde stempel en liefde voor patronen achterlaat.

slaapkamer in groen
slaapkamer in groen

Slapen in een zee van rust en groen

Hoe erg je zintuigen in het hotel worden geprikkeld, zoveel rust ervaar je in de slaapkamers. Grote, glazen ramen geven je uitzicht op het Bergerbos. De slaapkamers zijn voornamelijk wit en het interieur draait er uiteraard om het kingsize bed. Met een kleine kleurrijke touch van de oranje stoel, is toch de echte Blooming-stijl te herkennen.

restaurant interieur buffet

Dit vind je vast ook interessant: 5 ideeën voor een moderne, rustieke accent muur in je interieur

restaurant interieur hotel blooming bergen

Eten bij Vigor

En ook voor een hapje eten hoef je het hotel niet te verlaten, want op de eerste verdieping van het hotel vind je Vigor. Een restaurant waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht kan. ‘s Ochtends geniet je van versgeperste sinaasappelsap met knapperige croissants, vers fruit en granola of eigenlijk alles wat je ontbijthartje begeert. En dat allemaal in de warme sferen van het hotel.

De donkere kleuren van de muur zorgen voor een warme sfeer en dat wordt extra geaccentueerd door de houten stelling kasten en tafels. De moderne metallic lampen zijn precies een tegenovergestelde interieurstijl en dat werk júist goed samen.

landhuis buiten

Even kijken bij Landhuis ‘t Hof

Toen we op bezoek gingen bij landhuis ‘t Hof viel onze mond open van verbazing en verwondering. Het is een echt landhuis, omringd door water waar je kan genieten van een heerlijk privé diner. Je vindt er overigens ook een immense moestuin waarvoor een slim mini-ecosysteem met de keuken van het restaurant is bedacht. Slim!

interieur landhuis

Het landhuis geeft meerdere privékamers waarin elk gedineerd kan worden. Kunst pronkt rijkelijk door het hele gebouw en neemt je mee in het verhaal van de kunstenaar. Het behang van Landhuis in ‘t Hof lijkt in eerste instantie als een rol van behang. Maar niets is wat het lijkt: het gehele behang is gemaakt van één rol en geen enkel patroon herhaalt zichzelf.

Voor een weekendje rust, een flinke dosis kunst en interieur crushes moet je zeker bij hotel Blooming in Bergen zijn.

Benieuwd naar meer hotel crushes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit hotel in Bergen heeft een kleurrijk interieur waar je u tegen zegt
Sluiten