Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Hotel 17 sep 2016

In dit hotel slaap je op het dak van een parkeergarage in aluminium trailers!

Wij zijn van mening dat het zonde is dat er zoveel daken zijn waar niets mee wordt gedaan. Amsterdam heeft een heleboel platte daken vanwaar je het mooiste uitzicht hebt, maar ze hebben lang niet altijd een functie. De Australische James Fry, die al een tijd in het hotelwezen werkzaam is, deelt deze mening. Hij bedacht Notel, een naam die ons meteen deed denken aan het Amsterdamse Hotel Not Hotel. Voor dit bijzondere boutique hotel koos hij het platte dak van een parkeergarage in Melbourne uit en parkeerde hier zes vintage aluminium trailers.

Om het Notel te realiseren werkte James samen met Edwards Moore Architects en FMSA Architecture. Zij gaven de beroemde vintage Airstream trailers een re-design, waardoor hotelgasten nu kunnen slapen in een luxe caravan.

Om ook de omgeving een bijzondere look te geven, vroeg James kunstenaar Ash Keating om de omliggende gebouwen te voorzien van een laagje verf. Ash ging aan de slag met een hogedrukspuit en véél roze, paars, zwart en wit. Door deze te gekke techniek krijgt het hotel echt een futuristische look.

Binnenin de aluminium trailers komt het de gasten aan niets tekort, maar de trailers zijn stuk voor stuk basic ingericht. Daarnaast heeft het hotel geen receptie, bar of restaurant. Dit heeft een goede reden. Zowel James als de architecten waren het er over eens dat ze liever zien dat de hotelgasten de stad verkennen, in plaats van de hele dag op hun kamer of in het hotel te blijven.

>> Koffiedrinken in een voormalige gevangenis in Melbourne

Ga je binnenkort naar Melbourne? Dan kan je dit hotel eigenlijk écht niet missen. Boeken kan via de website!

MEER LEZEN?
In Dubai wordt er binnenkort een hotel gebouwd inclusief een heus regenwoud. En wat je allemaal krijgt en gaat doen op een van de meest luxe reizen naar Antarctica? Dat lees je in dit artikel. Ohja, er zijn ook mensen die oude airstreams omtoveren tot woonhuis!

notelmelbourne.com.au

Reageer op artikel:
In dit hotel slaap je op het dak van een parkeergarage in aluminium trailers!
Sluiten