Kiara Louis
Kiara Louis Binnenkijken 18 mei 2018

Neem een kijkje in dit kleurrijke minimalistische hostel in Portugal

Soms kunnen hostels plekken zijn waar je nooit gevonden zou willen worden. Maar het kan ook anders. In het prachtige Portugal vind je een hostel dat de droom is voor alle minimalist-lovers onder ons. Een oude villa is hier omgebouwd tot een hippe hotspot aan zee. De muren zijn felgeel geschilderd, wij houden d’r van!

De buitenkant van dit hostel ziet er heel klassiek uit, ondanks de lichtblauwe kleur die het hostel heeft gekregen. Omdat het een eeuwenoude villa is, zou je qua interieur dus ook een landelijke, misschien zelfs klassieke inrichting verwachten. Maar niets is minder waar: aan de binnenkant ziet dit hostel er heel anders uit. Je weet wat ze zeggen: never judge a book by it’s cover.

roomed hostel

De inrichting van dit hostel is namelijk heel hip en minimalistisch. Perfect voor jou als je houdt van een ruimte met weinig tot geen poespas. En minimalistisch hoeft echt niet meteen saai te zijn, want je vindt overal leuke, gele doorkijkjes die de ruimte enorm opfleuren. En de plantjes aan de muur maken het natuurlijk ook hartstikke gezellig.

roomed hostel 11

Sommige delen zijn gewoon helemaal geel. Als je dus niet zo’n fan bent van deze kleur, kan je dit hostel beter overslaan. Maar eerlijk is eerlijk: we love it! Het effect is heel tof en bijzonder. Door geel te combineren met de strakke lijnen, krijgt het hostel een colourblocking-achtig gevoel. Alsof je in een heel groot modern poppenhuis zit.

roomed hostel 3

Ook buiten de gele muren is het prima vertoeven. Je vindt hier namelijk een fijne buitenplaats met mooie bomen en lichtjes, waar het heel sfeervol is. Juist het contrast met het interieur en de klassieke bouwstijl maakt deze plek heel bijzonder.

roomed hostel

In het hostel is veel geel te vinden, dat is wel duidelijk. Maar je vindt hier ook vloeren die wel wat weg hebben van marmer. Krijg je toch nog een beetje luxe gevoel.

roomed hostel

Het felle geel wordt gecombineerd met wat kobaltblauw, twee complementaire kleuren die elkaar juist nog meer versterken. Zo laat dit hostel zien dat minimalisme echt niet meteen  betekent dat iets saai is.

roomed hostel 11

Dit hostel blijft je gewoon verrassen met leuke doorkijkjes. We like! Zo’n setting verwacht je misschien in een modern museum, maar niet echt in een hostel waar je blijft. Des te leuker vinden wij dat dit in Portugal wel kan.

Bron: Yatzer

Ook interessant: In dit hostel in Tokyo slaap je in een boekenkast tussen 1700 boeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neem een kijkje in dit kleurrijke minimalistische hostel in Portugal
Sluiten