Fijn: een vrolijk gekleurde hortensia in huis voor een schone lucht

Met deze koude winterdagen kunnen we wel wat warmte en kleur gebruiken in huis. Niets is makkelijker dan kleur toevoegen in je interieur met bloemen, zoals met een hortensia. Het seizoen van de kamerhortensia is namelijk net weer aangebroken. Tijd dat deze plant gaat stralen in je interieur dus!

Deze vrolijke kamerplant zorgt voor een fijne sfeer in huis en is er in verschillende kleuren en vormen. Zo is de bloem inmiddels ook tweekleurig en met gekrulde bloemen. Voor een romantisch effect kun je de plant in een rieten mand zetten. Wil je het juist wat stoerder? Dan staat het heel cool in een robuuste bak van staal of beton. Styl het zoals je wilt!

Hortensia
Bron: Hydrangea World

Een hortensia zorgt voor gezonde lucht

Naast dat een hortensia veel kleur aan je huis geeft, brengt het nog een groot voordeel met zich mee. De kamerplant zorgt ook nog eens voor een gezond binnenklimaat. Iets wat we zeker kunnen gebruiken tijdens deze koude dagen. Door de kou is de lucht in huis namelijk vaak droog. Daardoor kun je last hebben van een droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen.

Je kunt dit tegengaan door de luchtvochtigheid in huis te verbeteren en daar kan een – je raadt het vast al – kamerhortensia zeker bij helpen. De hortensia heeft een sterk vochtregulerende werking dankzij een hoge verdamping. Oftewel: het water dat de plant via de wortels opneemt, geven de bladeren weer af aan de lucht. Ideaal!

Hortensia
Bron: Hydrangea World

Hortensia verzorgen: zo doe je dat

Maar waar zet je de plant nu neer voor het beste resultaat? De kamerhortensia kun je het beste op een lichte plek neerzetten, maar niet in de volle zon. Het is belangrijk om ‘m genoeg water te geven. Je kunt dit checken door te voelen of de grond licht vochtig aanvoelt; dat is voldoende.

Is de grond erg droog en is de plant een beetje gaan hangen? Gooi er dan een flinke scheut water bij en voor je het weet staat ‘ie weer rechtop. Als je ‘m extra lang wilt laten bloeien, voeg je eens in de twee weken wat vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe. En dan: genieten maar van je mooie plant, want afhankelijk van het soort dat je hebt, kan de hortensia tot wel 5 maanden bloeien. Je hebt er nog lang plezier van dus ook.

Hortensia
Bron: Hydrangea World

Een hortensia kopen

Het voorjaar is de ideale periode om een kamerhortensia aan te schaffen. Tot en met mei zijn ze volop verkrijgbaar bij diverse tuincentra en bloemisten.

Meer over toffe planten

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Fijn: een vrolijk gekleurde hortensia in huis voor een schone lucht
Sluiten