Maartje Wieling
Maartje Wieling Interieur 19 aug 2017

Haal de zomer in huis met een kleurrijke Hortensia

De hortensia doet me altijd denken aan vroeger. In het tuinpaadje bij ons thuis hadden we namelijk een hele hoek vol met deze mooie bolvormige bloemen. En die hoek was heilig voor mijn moeder. Vaak zoefde ik en mijn zusje of broertje er in ons kinderlijke enthousiasme onbenullig langs, waarna mijn moeder hysterisch riep dat we voorzichtig moesten doen rondom haar hortensia’s. Oh well, inmiddels wil ik mijn eigen hortensia’s. Maar dan binnen, in mijn interieur!

In de tuin worden de bloemen soms wel 1,5 tot 4 meter hoog. Ze vergen dan wat verzorging, maar het is het zeker waard. Je hebt grofweg drie verschillende soorten hortensia’s. De puntige variant (Pluimhortensia), de gekleurde variant (Boerenhortensia) en de witte variant (Sneeuwbal Hortensia).

Entrance Makleri

Als kamerplant blijven de bloemen wat kleiner (zo’n 30 centimeter). Je kunt ze het beste op een lichte plek zetten (maar niet in direct zonlicht!). Zorg dat de potgrond altijd een beetje vochtig blijft.

Suprette

Tip van ons: je kunt de bloemen ook drogen en in een vaas ten toon stellen. Of ophangen. Bekijk in deze DIY hoe je je bloemen kunt drogen met het beste resultaat!

Mitt Vita Hus
Casa de Valentina
Matilde

Meer planten en bloemen inspiratie?

Je kunt bloemen op ontelbaar veel verschillende manieren laten terugkomen in je interieur. Maak een mooi veldboeket bijvoorbeeld, maar ook een enkele bloem in een klein vaasje is heel stijlvol. Bekijk hier meer opties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal de zomer in huis met een kleurrijke Hortensia
Sluiten