Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 29 aug 2018

Horren schoonmaken: hoe doe je dat? Dit is de makkelijkste manier

Horren zijn onze redder in nood. Vliegen en muggen betalen immers geen huur, dus die houden we liever buiten de deur. Gelukkig hoeven we onze deur niet pottdicht te houden als er een hor voorzit, want lekker doorwaaien is wel nodig in de zomer. Toch moeten we er ook iets voor terug doen: de horren schoonmaken. En wij weten hoe.

Horren schoonmaken? Moet dat? Ja, dat moet echt. Het is vast niet je favoriete taakje, maar nodig is het wel. Insecten komen dan wel niet binnen, maar vliegen wel hard tegen je hor aan. En daar blijven soms wat resten van hangen (Bah!). Maar ook pollen en overige vuiligheid van buiten blijft eraan zitten.

Horren schoonmaken: dit is de makkelijkste manier

Laat de hoge druk spuit maar achterwege, want die heb je niet nodig. Het kan namelijk véél makkelijker. En ook nog eens op z’n speedy gonzales. Oftewel: super snel dus. Het enige wat je nodig hebt is een kledingroller. Ja, echt!

Een kledingroller kan je voor veel meer gebruiken dan alleen om de haren en pluisjes van je zwarte kleding af te krijgen. Het neemt namelijk op meerdere dingen vuiligheid af. Zoals de viezigheid op je hor waar we het net over hadden. Het is wel belangrijk om dit regelmatig te doen, want alleen dan is deze manier het meest effectief.

Zo ga je te werk

  • Doe je ramen en deuren open (waar een hor in zit natuurlijk)
  • Rol de kledingroller voorzichtig over je hor. Let wel op dat je niet te hard drukt, anders kan de hor kapot gaan. En dat willen we natuurlijk niet.
  • Haal op tijd het velletje van de kledingroller: als het te vies wordt en er niets meer aan blijft plakken, dan is het tijd voor een nieuw vel.
  • Nog eventjes goed rollen to alle stofjes, vliegjes en pollen we zijn, en that’s it!

Gewoon eventjes lekker rollen dus en voor je het weet zijn je horren weer super schoon. En vergeet niet om dit regelmatig te herhalen. Enne, als je een verfroller bij de hand hebt, kan je de kledingroller ook daar omheen doen. Op die manier zorg je dat je er beter bij kan in de hoogte.

Handige schoonmaaktips: we hebben er nog veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horren schoonmaken: hoe doe je dat? Dit is de makkelijkste manier
Sluiten