Heb je last van hooikoorts? Er bestaat nu een boeket speciaal voor jou

Het hooikoortsseizoen is dit jaar ontzettend vroeg begonnen. Twee weken geleden waren de eerste mensen al aan het snotteren. Wist je dat veel mensen niet alleen allergisch zijn voor gras- en boompollen, maar ook voor het boeket bloemen dat op de eettafel staat?

Gelukkig heeft Topbloemen.nl daar iets op bedacht: een boeket waarvan we niet gaan niezen en snotteren. We zijn razend benieuwd, tell me more.

Bloemen voor mensen met hooikoorts

De meeste hooikoortspatiënten zijn allergisch voor pollen en bomen en de grootste groep (maar liefst 95%) heeft last van pollen die in bloemen zitten.

Topbloemen.nl is ervan overtuigd dat er een manier is om ook hooikoortspatiënten van deze bloemen te kunnen laten genieten en hier hebben ze dus een oplossing voor bedacht.

Floriografie: deze betekenis schuilt er achter jouw bosje bloemen

Anti-allergie boeket hooikoorst
Bron: Topbloemen

De oplossing: een anti-hooikoortsboeket. Dit boeket schijnt alleen vol te zitten met bloemen die weinig tot geen pollen bevatten. Dit boeket is nieuw in het assortiment en dus speciaal gemaakt voor mensen met hooikoorts.

Dit boeket schijnt hierdoor dus geen hooikoortsklachten te veroorzaken… Ideaal als je in de lente en zomer liever geen boeket in huis wilt halen in verband met niesgevaar.

Geen garantie

Als je toch wat bloemen in huis wilt halen als hooikoortspatiënt, dan is dit dus blijkbaar een alternatief voor jou. CEO Edwin van Arkel van Topbloemen.nl zegt: “Natuurlijk kun je nooit garanderen dat iedereen helemaal hooikooirtsvrij door het leven zal gaan, sommige mensen hebben er nu eenmaal erg veel last van.

Maar door een boeket op de markt te brengen, bestaande uit bloemen die allemaal weinig tot geen pollen bevatten, hopen wij dat ook hooikoortspatiënten deze lenteperiode kunnen genieten van een mooi boekt bloemen.”

Welke bloemen zitten in het boeket?

Het boeket bestaat uit onder andere Gerbera’s, Rozen, Lisanthus en Anjers. Naast het speciale anti-hooikoortsboeket zijn ook rozenboeketten ‘veilig’ voor hooikoortspatiënten.

Toch reageert iedereen anders op bloemen en als je echt heftig allergisch bent, raden we je toch aan om nog even achter je oren te krabben voordat je op ‘bestellen’ klikt. Maar hé, voor de lichte hooikoortspatiënten is het zeker een goede aanrader.

Last van hooikoorts? Met deze bloemen en planten in de tuin worden je klachten minder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb je last van hooikoorts? Er bestaat nu een boeket speciaal voor jou
Sluiten