Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 29 feb 2020

Last van hooikoorts? Haal dan deze bloemen in huis

Het voorjaar komt er weer aan en voor sommige mensen betekent dat maar één ding: hooikoorts. Toch wil hooikoorts niet betekenen dat je nooit een fleurig bloemetje in huis kan nemen. Je moet alleen even weten wélke bloemen.

En niet alleen jij moet weten welke bloemen je met hooikoorts in huis kan nemen. Het is handig als ook je partner, vrienden familie dit weten, zodat ze je zo nu en dan kunnen verrassen met een leuk boeket.

Rozen en irissen

Winters worden korter en temperaturen stijgen. Dat betekent ook dat hooikoortspatiënten niet alleen in het voorjaar last hebben van tranende ogen en verstopte luchtwegen. En hooikoorts komt helaas niet alleen van bomen en gras, ook bloemen zijn een boosdoener.

Gelukkig zijn er een aantal bloemen die laag in pollen zijn. Hooikoortspatiënten zijn hier dus een stukje minder gevoelig voor. De bloemen beperkt in pollen zijn irissen, leeuwenbekjes, duizendblad, Zeeuwse knopjes en rozen.

Je geliefde kan je dus zonder zorgen een grote bos rode rozen geven. Is dat even goed nieuws!

Geen garantie

Helaas geven bloemen laag in pollen niet helemaal de garantie dat je als hooikoortspatiënt helemaal geen reactie krijgt op hun pollen. Want ook deze bloemen hebben pollen.

In plaats van een bos van 50 rozen, raden we dus aan om een paar rozen te kopen (of cadeau te doen). Ook schattige kleine boeketjes zijn mooi voor in huis. En bovendien gaat het om het gebaar.

Misschien is een speciaal hooikoortsboeket wel een goed idee, met allemaal bloemen die laag in pollen zijn. Staat goed in je interieur én is fijner voor je allergie.

Meer over bloemen in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Last van hooikoorts? Haal dan deze bloemen in huis
Sluiten