Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 16 okt 2020

Easy! Op deze manier maak je een hoogpolig tapijt het beste schoon

Een hoogpolig tapijt geeft je interieur een luxe look, is warm aan je voeten en je hebt ontzettend veel keuze betreft de kleuren en het formaat. Kortom: een absolute must have in huis. Net zoals andere items in huis, is een hoogpolig tapijt schoonmaken zeker noodzakelijk. Daarom delen we vandaag de beste tips om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Een hoogpolig tapijt heeft zo zijn nadelen: looppaden zijn beter zichtbaar en stofzuigen gaat wat zwaarder. Schoonmaken van een hoogpolig tapijt gaat daarentegen wél makkelijk. Lees je mee?

Jouw hoogpolig tapijt schoonmaken doe je zó

1. Regelmatig stofzuigen

Een hoogpolig ziet er vol en luxueus uit, maar dat betekent ook dat je al het vuil dat zich heeft verzameld in het tapijt niet goed ziet. Het is dus belangrijk om je tapijt minimaal twee keer per week te stofzuigen – ook wanneer het er al schoon uitziet.

Tip: hang je tapijt om de zoveel tijd even buiten zodat je ‘t even goed kan ontluchten. Met een mattenklopper kan je eventueel al het vuil uitkloppen (wees wel voorzichtig, je wil natuurlijk niet dat de kettingdraden van je tapijt breken).

Je tv scherm schoonmaken binnen één minuut, zo pak je dat aan

2. Maak vlekken direct schoon

Oops, heb je iets geknoeid op jouw mooie tapijt? Maak het dan gelijk schoon. Dit kan met lauwwarm water en een schone doek. Let op: vlekken nooit wrijven. Probeer in plaats daarvan de vlekken weg te deppen. Krijg je de vlek er niet uit? Voeg dan een klein beetje schoonmaakmiddel (speciaal voor een hoogpolig vloerkleed) toe aan het water.

Grote schoonmaak? 8 x jouw huis schoonmaken met azijn

3. Af en toe grondig schoonmaken

Wanneer je jouw hoogpolig tapijt grondig wil schoonmaken, kan je het beste stomen. Vul een stoomreiniger met speciale tapijtreiniger en stoom het gehele tapijt. Laat je tapijt vervolgens goed drogen voordat je er weer op stapt.

Tip: heb je geen stoomreiniger? Dan kan je er ook één huren bij de bouwmarkt voor een paar uur.

Schoonmaken met soda: 7 handige en simpele tips voor in huis

Meer lezen over vloerkleden, tapijten en warme voeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Onlinemattenshop

Reageer op artikel:
Easy! Op deze manier maak je een hoogpolig tapijt het beste schoon
Sluiten