Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 5 jun 2020

Dit is waarom hoogglans keukenkastjes een goed idee zijn

Hoogglans keukenkastjes zijn voor veel mensen een te groot risico voor in hun keuken, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Er zijn genoeg redenen waarom dat soort kastjes juist leuk staan in jouw interieur. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De keuze voor matte keukenkastjes is vaak snel gemaakt. Matte kastjes zien er namelijk veelzijdig uit en zijn met veel andere meubels goed te combineren. Maar onderschat de kracht van hoogglans keukenkastjes niet.

Hoogglans keukenkastjes zijn een goed idee

Meer contrast

Aller eerst bieden hoogglans keukenkastjes een prachtig contrast met andere meubels en accessoires in de keuken. Heb je bijvoorbeeld een mooi natuurstenen aanrecht of een houten eettafel? De hoogglans kasten zorgen ervoor dat ze beter uit de verf komen en echt opvallen.

Unieke uitstraling

Daarnaast geven hoogglans keukenkastjes een speciale uitstraling aan je keuken. We snappen dat je bang bent dat hoogglans heftig staat in je keuken. Als je het goed combineert met bijpassende keukenaccessoires en neutrale kleuren, ziet het er helemaal niet bombastisch of heftig uit. De keuken krijgt zo juist een sophisticated uitstraling.

Niet saai

Je kunt van alles zeggen voor hoogglans keukenkastjes, maar saai is het zeker niet. Op basic keuken met neutrale kleuren zoals wit of zwart kun je snel uitgekeken raken omdat het niet heel bijzonder is. Eigenlijk wil je dan snel wel wat anders, maar een keuken vervang je niet zomaar.

Hoogglans kasten maken je keuken speciaal om naar te kijken en geven de keuken een unieke dimensie.

> Lees ook: 5 budgettips voor een keuken make-over met een groots resultaat

Maakt een ruimte groter

Hoogglans keukenkastjes reflecteren vaak de rest van de kamer, waardoor het een soort spiegeleffect heeft. Het is natuurlijk niet zo sterk als een spiegel, maar optisch gezien vergroot het toch de kamer. Dit is helemaal ideaal wanneer je maar een klein keukentje hebt en je het gevoel hebt alsof je in een coconnetje staat te koken.

Meer lezen over de keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom hoogglans keukenkastjes een goed idee zijn
Sluiten