Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 15 sep 2021

13 toffe ideeën voor een origineel hoofdbord in jouw slaapkamer

Wil je echt iets unieks in je slaapkamer? Denk er dan aan om het hoofdbord van jouw bed te vervangen. Je bed staat meestal centraal in je slaapkamer en met een uniek hoofdbord zal het al helemaal de aandacht trekken. Zo wordt je bed een echte eyecatcher.

Wij hebben wat van de leukste ideeën voor je uitgekozen waaraan je kan zien wat voor impact een hoofdbord in je interieur kan maken.

13 ideeën voor een tof hoofdbord voor jouw bed

1. Een houten hoofdeinde

Een houten hoofdbord is misschien niet zo origineel, maar daarom kies je voor een hoofdeinde met een leuk design. Verf het daarna in een mooie kleur die binnen jouw interieur past.

2. Een schilderij als hoofdbord

Een kunstzinnig hoofdeinde krijg je als je een breed schilderij net boven je bed hangt. Wij vinden het heel tof staan met de kussens die net een gedeelte bedekken.

3. Schilder of behang je muur

Je kan ook gewoon heel makkelijk een hoofdbord verven op de muur achter je bed. Dan kan je al helemaal origineel zijn door zelf een design voor jouw bed te bedenken. Laat je het creatieve gedeelte liever aan andere over? Kijk dan naar een van deze behangcirkels.

4. Een accentmuur als hoofdbord

Kies ervoor om een deel van de muur (natuurlijk het stuk achter je bed) om te toveren tot een accentmuur. Zo heb je geen hoofdbord nodig en krijg je toch hetzelfde effect. Het werkt ook door middel van een kleurvak die je zelf kan maken aan de hand van dit DIY.

5. Kussens aan de wand

Ideaal als je iets te vaak je hoofd tegen de muur stoot. Met deze kussens is jouw hoofd veilig wanneer je wakker wordt. Daarnaast geeft het een zachte uitstraling.

6. Een macamré hoofdbord

Vlecht zelf een macamré hoofdbord aan je muur met een houten frame of koop een muurdecoratie die mooi in de breedte van je bed kan hangen. Het is de ideale decoratie voor een bohemian slaapkamer.

7. Een rotan hoofdbord

Ben jij een echte rotan liefhebber? Denk er dan eens over na om zo rotan in je slaapkamer te stylen. Nog een leuk idee: Laat wat planten door je rotan frame heen slingeren voor een toffe jungle look.

8. Kamerschermen tegen de wand

Met kamerschermen kan je leuke designs naar je slaapkamer brengen. Kies bijvoorbeeld voor een vintage look zoals de elegante kamerschermen hierboven hebben.

9. De halve muur als hoofdbord

Verander één hele muur in je slaapkamer. Verf of maak een halve muur van planken die net boven je kussens eindigt en je hebt geen hoofdbord meer nodig.

10. Hoofdbord met zwevende nachtkasten

Als je erover nadenkt om zwevende nachtkasten te nemen dan is het een slimme keuze om ze te combineren met het hoofdeinde van je bed. Zo zien je bed en nachtkastjes er stijlvol uit en matchen ze sowieso.

11. Een boekenkast tegen je bed

Lees jij vaak nog in bed? Misschien is een boekenkast achter je bed dan een leuk idee. Dan kan je je favoriete boeken voor het grijpen zetten en eventueel ook een nachtlamp erin zetten om laat in de avond eronder te lezen. Verder is het ook ideaal als je een kleine slaapkamer hebt om spullen in op te bergen.

12. Kleed je wand aan

Hang een oud kleed met een leuke print aan een buis aan de muur en je hebt gemakkelijk een bohemian look in je slaapkamer. Het is ook ideaal als je vaak je interieur afwisselt. Zo kan je om de zoveel tijd het kleed vervangen voor een ander.

13. Schuurdeuren aan de muur

Misschien dat je nog iemand kent die binnenkort zijn oude schuur gaat verbouwen. Stuur hem een bericht voor hij zijn oude deuren naar de stort brengt en verwerk ze mooi in je eigen slaapkamer. Anders kan je altijd nog een kijkje op marktplaats nemen.

6 hacks om je slaapkamer een luxere uitstraling te geven (voor weinig geld!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
13 toffe ideeën voor een origineel hoofdbord in jouw slaapkamer
Sluiten