Lotte Wullems
Lotte Wullems Trends 24 mrt 2020

4 simpele tips om dierenharen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen

Onze huisdieren, we houden van ze. Maar die honden- en kattenharen verwijderen, dat is echt geen pretje. Als je huisdier één keer op de bank geweest is, ligt de hele bank vol haren… Gelukkig hebben wij 4 manieren gevonden om die haren binnen een handomdraai weg te krijgen.

Er zijn namelijk een aantal handige trucjes om je meubels (en kleding) haarvrij te maken. En veel van de hulpmiddelen heb je vast al in huis!

> Meer lezen: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Hondenharen en kattenharen verwijderen in een handomdraai

1. Plakband of een kleefroller

Heel handig: je hebt speciale kleefrollers waarmee je snel je kleding of meubels haarvrij kunt maken. Ik koop ze zelf altijd bij IKEA voor nog geen euro.

Heb je even geen kleefroller bij de hand? Dan kan het ook met een stuk plakband. We denken wel dat je daar íéts langer mee bezig bent, but it does the job.

2. Met een rubberen handschoen

Je hebt vast wel een paar van die (afschuwelijke) gele handschoenen in je keukenkastje liggen. Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar deze gele handschoenen zijn perfect om jouw bank haarvrij te krijgen. Je veegt de haren er zo af en kunt ze op deze manier makkelijk opzuigen.

3. Met een vochtige zeem

Maak een zeem een beetje vochtig en ga ermee over de stof. De haren van je huisdieren zullen zich heel snel ophopen, waarna je ze zonder problemen kunt verwijderen.

4. Met een schuursponsje

Gebruik de ruwe kant van een droog schuursponsje hiervoor. Ga ermee, in één richting, over je bank. Je zal zien dat de honden- en kattenharen aan het sponsje blijven hangen. Maar let op: deze methode is minder geschikt voor fijne stoffen. Gebruik alleen een schuursponsje als je zeker week dat jouw bank dat kan hebben.

Deze tips wil je ook lezen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 simpele tips om dierenharen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen
Sluiten