Frederique Rekers
Frederique Rekers Trends 5 mrt 2021

Trend spotting: dit zijn op dit moment de populairste home trends op TikTok

Onze huizen zijn door de coronacrisis naast een leefruimte ook een sportruimte, werkruimte en studieruimte geworden. We doen veel thuis en daarom zijn het aantal zoekopdrachten op TikTok naar bijvoorbeeld ‘home office’ en ‘home gym’ sterk gegroeid.

Tijd om eens te kijken naar de populairste home trends op TikTok dus.

Bauhaus home trends

Bauhaus was de vijfde meest populaire ontwerptrend. Het is een stijl die wordt gekenmerkt met eenvoudige geometrische vormen en veel gebruik van primaire kleuren. Er komt veel kunst in voor en de stijl werkt volgens het motto: ‘Less is more’.

Deze stijl werd veel gebruikt in TikTok home trends en bevat veel kunst, grafische ontwerpen en industriële ontwerpen.

De uitspraak ‘Less is more’ is belangrijk maar ook de uitspraak ‘De behoefte van de mensen in plaats van behoefte aan luxe’ een belangrijke. De Bauhaus stijl moet dus niet veel geld kosten en gaat om betaalbaarheid.

I see colors

De Bauhaus trend wordt gevolgd door andere home trends, namelijk veel kleur! Met name groene muren, roze badkamers en roze keukens kwamen op TikTok erg veel voor. De quote “Millennial pink zal nooit zijn glans verliezen” werd hierbij een paar keer genoemd.

Doe-het-zelfprojecten

Klaar voor een van de volgende home trends? Doe-het-zelfprojecten zijn erg populair en iedereen wil zelf dingen maken. Lees voor je aan de slag gaat eerst even deze tip van een expert: “Als je dit jaar wilt renoveren en dingen wilt opknappen, zorg dan dat je een duidelijk plan voor ogen hebt, want het kan een heel ontmoedigende taak zijn”.

Kijk naar dit leuke DIY-project:

Het is verstandig om goed naar de kleuren en concepten te kijken die je wilt opnemen in je interieur. Maak vervolgens een budget en check of je opstal- en inboedelverzekering dekking biedt voor een doe-het-zelfproject.

Onthoudt ook goed dat op social media je niet weet hoeveel werk er écht achter zat en wat de voorbereidingstijd was. Sommige mensen werken in de techniek dus zullen er al meer verstand van hebben dan jij. Dat is niet erg, maar wel goed om te onthouden.

Heerlijk: dit zijn de eerste beelden van de H&M home lentecollectie van 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Appartement therapy

Reageer op artikel:
Trend spotting: dit zijn op dit moment de populairste home trends op TikTok
Sluiten