Tessa Ham
Tessa Ham Wooninspiratie 22 aug 2019

5 home office trends waar we helemaal achter staan

Saaie kantoren zonder identiteit zijn verleden tijd. Net als in onze huizen zien we ook bij kantoren een shift naar meer kleuren, meer planten en een spannender interieur. Hoe pas je de office interieur trends toe in jouw eigen thuiskantoor?

Deze algemene office trends kun je heel goed toepassen in je home office.

Veel groen

Planten heb je wat ons betreft nooit genoeg, ook niet in je home office. Steeds meer mensen gaan dit inzien, waardoor groen op kantoren echt een trend is. Meer planten op kantoor zorgt niet alleen voor een hoop sfeer, maar heeft ook een hoop voordelen. Een hogere luchtvochtigheid, betere prestaties en een beter humeur bijvoorbeeld.

Lees ook: Dit zijn de (grote) positieve effecten van planten op een kantoor

Natuurlijk licht

Bij kantoorlicht denken we algauw aan TL-verlichting, maar toch is natuurlijk licht een must in een (thuis)kantoor. Een donkere ruimte zorgt voor hangende oogleden – en die heb je natuurlijk precies niet nodig als je hard aan het werk moet. Grote bedrijven kiezen daarom steeds vaker voor grote ramen.

Ook jij kunt voor voldoende licht op je werkplek zorgen, door je bureau bijvoorbeeld dichtbij het raam te zetten. Blijf daarnaast weg van donkere kleuren op de muur, omdat die je ruimte alleen maar donkerder laten ogen.

Kunst

Steeds meer bedrijven laten hun DNA doorschemeren in hun kantoor. Geen saaie tapijten en witte muren dus. Kunst is zo’n manier om je DNA toe te voegen in een ruimte. Of dat nou met objecten, posters, schilderijen of accessoires is. Het soort kunst zet meteen de toon voor de ruimte.

Dynamische werkplek

De dagen van een statistisch (en saai!) kantoor zijn over. Het interieur in kantoren draait steeds meer om flexibiliteit. Oftewel: inspirerende plekjes om je terug te trekken. Een lekkere bank of stoel bijvoorbeeld, om eens van omgeving te veranderen. Ook als je een eigen home office hebt, is het fijn een zithoek te creëren.

Wie heeft bedacht dat 8 uur per dag zitten op precies dezelfde plek goed is voor je motivatie?

Knallende kleuren

Bewaar kleuren als ‘sage green‘ en ‘Frozen‘ maar voor de slaapkamer, keuken of woonkamer. In je home office mogen we de stoute schoenen aandoen en kiezen voor knallende kleuren.

Alhoewel het zeker voor een creativiteit boost zorgt, geven we eerlijk toe dat alléén maar kleur ook heftig kan overkomen. Niet ready om je hele muur te verven in geel of knallend blauw? Zorg dan voor een touch of color door gekleurde meubels.

Meer tips om je home office in te richten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 home office trends waar we helemaal achter staan
Sluiten