Redactie
Redactie Kantoor 24 mrt 2020

Zó creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

Thuiswerken komt tegenwoordig steeds vaker voor. Werk jij zelf ook regelmatig thuis? Dan is het wel zo handig om een goede werkplek te hebben. Wil je een aparte home office, maar ben je ervan overtuigd dat je daar eigenlijk helemaal geen ruimte voor hebt? Geef de moed nog niet op, want er is heel veel mogelijk als je zelfs maar een klein hoekje over hebt!

Heb je nog ergens ruimte over voor een vast bureau of opklaptafel? Wij vertellen je wat je nodig hebt om er de perfecte home office van te maken!

1. Zorg voor genoeg lichtbronnen

Of je nu overdag werkt bij natuurlijk licht, of ’s avonds bij kunstlicht: goede verlichting is hoe dan ook belangrijk voor je productiviteit.

Probeer je home office bij voorkeur dus in de buurt van een raam te plaatsen zodat je overdag kunt profiteren van daglicht.

Werk je op een laptop of computerscherm? Zorg er dan voor dat je niet met je rug naar het raam toe zit, want in dat geval weerkaatst het licht, wat juist weer een negatieve invloed kan hebben op je productiviteit.

2. Maak ruimte voor een laptop en stroomtoevoer

Een werkplek hoeft echt niet groot te zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat je ruimte hebt om een laptop neer te zetten en dat er een stopcontact in de buurt zit.

Niets is vervelender dan dat je op een onhandig moment moet stoppen met werken omdat de batterij van je laptop leeg is en je hem niet in de buurt kunt opladen. Probeer draden en snoeren daarentegen zoveel mogelijk te ‘verstoppen’. Deze leiden alleen maar af.

3. Zorg voor inspiratie vanbuiten je eigen werkveld

De hele dag stilzitten achter een bureau is nooit goed. Daarom is het belangrijk om af en toe even op te staan en je ergens anders op te focussen.

Dit laatste kan sowieso goed werken als je even geen inspiratie meer hebt. Voeg subtiel wat elementen aan je home office toe die je inspireren en die niets met je eigen werk te maken hebben.

Zorg er wel voor dat ze je niet teveel afleiden, want je moet natuurlijk wel aan je eigen werk toekomen. Benieuwd hoe je je productiviteit kunt verhogen als thuiswerker? We geven je vijf tips.

4. Houd home office essentials binnen handbereik

Easy: leg dingen die je regelmatig nodig hebt binnen handbereik. Opstaan is goed, maar het is natuurlijk nooit handig dat je telkens een stuk moet lopen voor alles wat je nodig hebt. Houd de werkplek wél altijd opgeruimd.

5. Kies een comfortabele zitplek

Hoewel het niet erg gezond is, is de kans groot dat je veel zit voor je werk. Zorg voor een comfortabele stoel waar je goed op zit. Vind je de juiste zitplek maar niet? Voeg er dan zelf iets toe waardoor je beter zit, zoals een lekker kussen of een voetenbankje.

6. Zorg voor een stevige ondergrond

Of je nu een bureau koopt of er zelf een in elkaar zet, zorg ervoor dat de ondergrond waar je op werkt stevig is en tegen een stootje kan. Niets is zo irritant als een ‘wiebelend’ bureau!

7. Style je home office zo dat hij bij de rest van ruimte past

Geloof het of niet, maar je kan ook een home office creëer in een eenkamerappartement. Ofwel: naast een woonkamer en slaapkamer in een ruimte, kan je ook een werkplek hebben.

Zorg dat de set-up minimal is, maar ook genoeg inspirerende elementen heeft. Laat ‘m daarna qua stijl perfect aansluiten in de ruimte waar hij staat, waardoor de kamer een geheel wordt.

Ook handig om te weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó creëer je de perfecte home office in een klein hoekje
Sluiten