Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 16 jul 2020

7 tips voor een inspirerende home office van een designer

Nu we over de hele wereld veel thuiswerken en dit in de toekomst waarschijnlijk zullen blijven doen, gaan we nadenken over ons thuiskantoor inrichten. Hoe zorgen we ervoor dat deze zo inspirerend mogelijk is? Formica Group is een laminaat leverancier. Hun Design Manager Nina Bailey werkte al voor deze pandemie veel vanuit huis en deelt nu haar beste tips om een inspirerende en motiverende home office in te richten.

Want naast de betere koffie en het gebrek aan tl-licht is het grootste voordeel van thuiswerken wel dat je de touwtjes in handen hebt bij de inrichting van je thuiskantoor.

1. Verander de indeling

Om je home office (of die nou in een aparte kamer is of in een klein hoekje in je woonkamer) een nieuwe look te geven, hoef je echt niet speciaal alles nieuw te kopen. Als je merkt dat je toe bent aan een frisse wind in je home office voor meer motivatie, kan het veranderen van de indeling al wonderen doen.

Een extra tip van Nina: sleep je bureau zo dicht mogelijk bij het raam. Zo kun je af en toe naar buiten staren als je inspiratie nodig hebt. Dat werkt echt – je beste ideeën krijg je als je hersenen even op een andere manier informatie verwerken. Dit is ook waarom je geniale ingevingen altijd onder de douche krijgt.

2. Ga voor groen

Onderschat de kracht van groen in je home office niet. Je eigen urban jungle in je thuiskantoor staat niet alleen heel leuk, het heeft ook effect op je humeur, concentratie en creativiteit. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt het ook voor minder stress. Zorg er in ieder geval voor dat je een aantal planten dichtbij je hebt staan, tipt designer Nina. De geur en het kunnen zien van de planten doet veel goeds voor je gemoedstoestand.

Handig: 7 makkelijke kamerplanten die weinig water nodig hebben

3. Laat een kaarsje branden

Een supersimpele tip, maar daarom niet minder effectief. De geur van een brandende kaars helpt je kalmeren en zorgt ervoor dat je minder stress hebt. Je kunt ook gaan voor een lekkere geurkaars met je favoriete geur. Zo wordt het een ruimte waar je graag bent – wel zo handig met een home office!

Lees ook: Geuren voor je (thuis)kantoor die ervoor zorgen dat je productiever werkt

4. Zorg voor natuurlijk daglicht

Nina werkt als designer bij Formica Group, waardoor ze altijd met stalen en kleuren werkt. Natuurlijk daglicht is daarom extra belangrijk. Maar ook als je geen designer bent, doet natuurlijk daglicht veel voor je gemoedstoestand.

5. Out of sight, out of mind

Nina weet het uit ervaring: zolang je rommel en de was om je heen hebt liggen, zal je je niet helemaal kunnen overgeven aan je werk. Heb je geen tijd om op te ruimen? Leg het dan in ieder geval uit het zicht, zodat je er niet door afgeleid kan worden.

6. Voeg persoonlijkheid toe

Het beste aan thuiswerken is misschien wel dat je al je favoriete items bij je kunt hebben. En dat je jouw plekje zelf kunt inrichten, in plaats van dat je naar de tapijttegels op je werk moet kijken. Verzamel in je home office daarom spullen om je heen die je inspireren en die werken in je home office een feestje maken.

7. De kracht van kleur

Geloof het of niet, maar kleur kan een grote impact hebben op je werk. Zo helpt de kleur blauw je kalm en gefocust te houden, terwijl geel je creativiteit een boost kan geven.

Dit artikel verscheen eerder op carrièrezusje WorkJuice.

Meer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips voor een inspirerende home office van een designer
Sluiten