Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 21 okt 2019

Waarom een home office in de gang helemaal niet zo’n gek idee is

Waar sommige mensen het liefste elke dag naar kantoor gaan, zijn er tegenwoordig ook veel bedrijven waar het mogelijk is om thuis te werken. Dat doe je natuurlijk liever niet aan de keukentafel (en nee, ook niet vanuit bed), maar aan een eigen home office. En dat je best creatief mag zijn met die ruimte, zien we in dit appartement. Een home office in de gang, anyone?

In dit Zweedse appartement vinden we de home office namelijk niet in de woon- of slaapkamer, maar dus gewoon in de gang. En ja, waarom ook niet?

Voordat we daar nog specifieker op induiken, willen we je eerst de woonkamer van het appartement even laten zien. Het appartement is niet heel groot (ongeveer) 50 vierkante meter, maar oogt door de lichte en minimalistische inrichting wel lekker ruim.

home office gang
Bron: Bolaget

Scandinavischer dan dit kán niet

De woonkamer vinkt eigenlijk alle klassieke Scandinavische-woonkamer-checklist items af. Een lichte kamer met veel wit, zwarte meubels en accessoires en een grijze bank. Uiteraard staan er een paar kamerplanten (de Monstera mag niet ontbreken in een Scandi woonkamer).

Een item dat we helemaal leuk vinden, is het ombre vloerkleed. Door de overloop van wit naar zwart wordt er wat meer diepte in het interieur aangebracht.

home office gang
Bron: Bolaget

Een tv? Die vind je in deze woonkamer niet. Wel een mooi dressoir met een prachtige afbeelding en wat minimalistische accessoires.

home office gang
Bron: Bolaget
home office gang
Bron: Bolaget

Wacht, hoe hoog is deze kamer?

Zie je dat randje bij het plafond? Een randje van de muur van ongeveer 10 centimeter is in dezelfde kleur als het plafond geschilderd. Zo lijkt een kamer een stuk ruimtelijker en hoger dan ‘ie eigenlijk is. Een stukje gezichtsbedrog, maar het werkt wel.

home office in de gang
Bron: Bolaget

Doen: een home office in de gang

We hadden het natuurlijk over de home office in de gang. Na er even over nagedacht te hebben, zijn we van mening dat het een top plek is voor een thuiskantoor.

Want 1) je hebt geen last van mensen in de woonkamer als ze thuis zijn terwijl je aan het werk bent, 2) de muren in de gang blijven meestal toch onbenut, en 3) een home office staat gewoon heel leuk als je binnenkomt. Wij kunnen in elk geval geen genoeg krijgen van goedgestylde thuiskantoren.

Meer inspiratie nodig voor je thuiskantoor?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom een home office in de gang helemaal niet zo’n gek idee is
Sluiten