Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 27 november 2017

Hoge lambrisering en tuttig behang: dit interieur kan het allemaal hebben

Soms kan het oma-gehalte net hoog genoeg zijn. Je weet wel, precies voldoende klasse, in plaats van een stoffig en degelijk geheel. Zien wat we bedoelen? Neem dan met ons een kijkje in dit Zweedse appartement. De hoge lambrisering, het tuttig behang: het interieur kan het allemaal hebben.

Mag het van jou wel een tandje tuttiger? Dan zou jouw huis er zo uitzien.

Als je gezegend bent met een huis met een plafond vol prachtige sierlijsten, dan is het zonde om deze niet te benadrukken. Door te kiezen voor een chique behang en een hoge lambrisering, zet je die elegantie nog eens extra dik aan.

Wil je een meer moderne variant op een hoge lambrisering? Ga dan aan de slag met de verfkwast! Kijk hier voor meer inspiratie.

Te veel klassieke elementen kan te tuttig gaan ogen. Om wat tegenwicht te bieden, kun je het best werken met contrasten. Dus: plafondornamenten in combinatie met een moderne lamp. Of combineer een moderne, minimalistische bank met een degelijk behang. Zo creëer je niet alleen een spannend geheel, maar ook een fijne balans tussen verschillende uiteenlopende stijlen.

Wil je geen gaten in je muur boren? Niet alleen fotolijsten kun op een dressoir of tafeltje zetten – ook een spiegel ziet er al leunend superstijlvol uit.

Meer zien?

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dit vind je vast ook leuk:

Match made in heaven: een donker interieur met grote raampartijen.

Bjufors

Reageer op artikel:
Hoge lambrisering en tuttig behang: dit interieur kan het allemaal hebben
Sluiten