Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 15 nov 2020

Lifehack: zo kan je het beste dat vervelende hoeslaken opvouwen

Als er 茅茅n ding vervelend is om op te vouwen, dan is het je hoeslaken wel. Door de ongelijke geplooide hoeken mag je het keer en keer opnieuw doen. Het vergt heel wat energie en tijd, maar is uiteindelijk t贸ch een bij elkaar opgehoopt propje – en dat neemt n贸g meer ruimte in beslag.

Om het vanaf nu goed te doen, deel ik de ultieme lifehack met je. Een hoeslaken opvouwen is nog nooit zo makkelijk geweest. Thank me later.

Z贸 vouw je een hoeslaken op

Neem je hoeslaken en leg deze op tafel (of op bed). Zorg ervoor dat de onderkant naar beneden hangt. Neem de hoeken van de onderkant vast en leg ze neer op de bovenste hoeken. Steek de hoeken vervolgens in elkaar. Om ervoor te zorgen dat het 茅茅n geheel wordt, steek je je handen in de hoeken en schud je ‘m totdat alles netjes samenvalt.

Plaats je laken weer op tafel en vouw vervolgens ook de zijkanten naar binnen. Als laatste stap vouw je jouw hoeslaken mooi op en ben je alweer klaar. Vanaf nu kun je jouw hoeslakens netjes opbergen zonder dat ze te veel ruimte innemen.

Hier moet je op letten bij het kopen van een hoeslaken

Het is belangrijk dat je de juiste hoeslaken koopt. Anders kan ‘t zijn dat ‘ie net te klein of te groot is en dat staat natuurlijk niet zo stijlvol. Er bestaan vele soorten hoeslakens – een hoeslaken met een hoge hoek (voor een dik matras of een boxspring), een topper hoeslaken (voor een topdekmatras) of split hoeslakens (voor verstelbare matrassen). Meet je matras op zodat je weet wat de perfecte pasvorm van jouw hoeslaken is.

Vervolgens let je op het materiaal. Een katoenen hoeslaken is bijvoorbeeld goed vocht absorberend, en dus ideaal als je ‘s nachts veel transpireert. Heb je het vaak koud? Ga dan voor een zachte flanel laken – perfect voor de koude wintermaanden. Een hoeslaken is dus vrij persoonlijk. De keuze is aan jou, net waar jij behoefte aan hebt.

Fijn beddengoed om heerlijk in te slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ColliShopFijn

Reageer op artikel:
Lifehack: zo kan je het beste dat vervelende hoeslaken opvouwen
Sluiten