Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 7 jan 2018

Dit is het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Monique

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all.

Dit keer kijken we binnen bij Monique. Ze woont samen met haar vriend en hun twee katten in hun huisje in Breda. Ze is naar eigen zeggen een grote plantenliefhebber. En dat zien we dan ook zeker terug in haar interieur!

bananenplant

Alles wat ik nodig heb bevindt zich in mijn ‘favoriete hoekje’: zon, planten, muziek en onze poezen!

Het favoriete hoekje van Monique is zonder twijfel de plek waar de platenspeler staat. Veel van de albumcovers vond Monique er op zichzelf al uitzien als kunstwerken, dus het leek haar een goed idee om deze onderdeel te maken van haar interieur. Het hoekje is dicht bij het raam, dus overgoten met daglicht. Een perfect plekje voor haar bananenplant! En voor haar Lot en Tygo (haar katten)…

“Mijn platen zijn een weerspiegeling van wie ik ben. Dit klinkt heel dramatisch, maar het luisteren van mijn platen en de bijbehorende teksten zorgen dat ik mij hier echt helemaal thuis voel.”

planten liefhebber

Haar interieurstijl omschrijven vindt Monique lastig. Er zitten spullen bij die nog uit haar vroegere studentenkamer of die van haar vriend komen, maar ook nieuwe spullen. “We wonen hier nu zo’n 2,5 jaar en ik heb in die tijd heel veel spullen verzameld. Veel kringloopvondsten en veel planten waar ik met veel liefde voor zorg.”

kat interieur

Veel interieurliefhebbers (waaronder de Roomed-redactie..) hebben een oneindige wishlist met items die ze nog graag zouden willen hebben. Maar Monique is eigenlijk heel erg tevreden nu. Haar enige échte interieurverslaving is planten. Daar zou ze er altijd meer van kunnen hebben! Helaas heeft haar vriend haar een zogenaamde ‘plantenstop’ gegeven…

“Op mijn foto’s zie je veel groen, en natuurlijke materialen. Onze meubels komen grotendeels van de IKEA, de accessoires heb ik gevonden bij verschillende kringlopen, rommelmarkten en bij mijn moeder op zolder. Zij is net zo’n verzamelaar als dat ik ben, en ze heeft heel veel mooie spullen.”

Meer foto’s zien?

Neem een kijkje op het Instagram-account van Monique!

Fotografie: Monique van der Veer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Monique
Sluiten