Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 21 apr 2018

Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Marie-Jose

Wij vinden het heerlijk om bij een ander in huis te spieken. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. Deze week nemen we een kijkje in het optrekje van lezeres Marie-Jose.

Marie-Jose is leerkracht in het speciaal onderwijs. Naast haar baan houdt ze zich veel bezig met het inrichten van haar interieur. “Ik houd van rust en neutrale kleuren, maar wil wel altijd iets eigens in mijn interieur terug zien. Dit kan in de vorm van een oude kast, mooie foto’s of mooie souvenirs zijn. Dan wordt elke inrichting speciaal. Wanneer je iets ouds met iets nieuws combineert, krijg je vaak de mooiste interieurs.”

Hoewel Marie-Jose graag op de hoogte blijft van de laatste trends, kan ze niet zeggen dat ze van één bepaalde stijl houdt. “Ik vind de industriële trend van de laatste tijd erg mooi, maar ik houd niet van alles. Zo vind ik één stoer item in huis vaak al voldoende.”

roomed-hoekje-marie-jose
roomed-hoekje-marie-jose
roomed-hoekje-marie-jose

Deze vitrinekastjes van de IKEA zijn haar favoriete items. “Toen ze er pas net stonden waren ze heel mooi in mijn interieur, maar het ging pas leven toen ik er verschillende items in zette. Zo heb ik het emaillen bordje van mijn moeder, dat ruim 60 jaar geleden bij haar op het huis bevestigd werd, al eerste in het kastje gezet. Dat is een mooie herinnering van een geweldige jeugd.”

roomed-hoekje-marie-jose
roomed-hoekje-marie-jose

Marie-Jose is verzot op blauw en zeegroen porselein. “Regelmatig komt er een kommetje of een schaaltje bij. Ik gebruik het blauwe porselein dagelijks. Vooral al deze spullen bij elkaar staan, komt de kleur zo mooi uit.”

roomed-hoekje-marie-jose

De zilveren Boeddha die in de vitrinekast staat, heeft Marie-Jose gekregen van een vriend. Het beeldje van de penguïns is van haar dochter. “Deze twee beeldjes zijn voor mij heel dierbaar. Daar wil ik elke dag even naar kijken.”

Jouw favoriete hoekje op Roomed?

Voor deze leuke rubriek zijn we hard op zoek naar nieuwe lezers en lezeressen die hun favoriete hoekje willen showen op Roomed. Lijkt je dat leuk? Stuur dan een foto van je favoriete hoekje naar [email protected] met als onderwerp ‘hoekje’, of deel jouw foto op Instagram en gebruik #roomedshoekje. Wij zijn heel benieuwd naar jullie favoriete hoekjes!

Het vorige favoriete hoekje gemist? Je leest het hoekje van bohemian-lover Iris hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Marie-Jose
Sluiten