Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 21 jan 2018

Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Laurie

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Deze week kijken we binnen bij Laurie.

Laurie woont in een studentenhuis met vijf anderen. Omdat haar kamer voordat zij er kwam wonen de (ietwat verwaarloosde) woonkamer was, moest er nog veel aan gebeuren toen ze er in trok. Maar dat vond ze helemaal niet erg, want nu kon ze haar kamer precies inrichten zoals zij dat het liefste wilde. Nieuwe vloer erin, likje verf op de muur en véél nieuwe meubels verzamelen: challenge accepted.

bankje

En uiteindelijk is vanuit dat idee het favoriete hoekje van Laurie ontstaan: de muur met het houten bankje met accessoires. Het bankje is gevuld met kaarsjes, vaasjes en fotolijstjes. Het is een verzameling van spullen die een speciale herinnering hebben, cadeautjes die ze kreeg of items die ze gewoon mooi vindt.

De interieurstijl van Laurie is voornamelijk Scandinavisch, met hier en daar een industriële twist. “Eerst wilde ik alles altijd volledig wit en clean hebben in huis, waardoor soms wat sfeer miste.” Dat probeert Laurie nu vooral te compenseren door veel kaarsen neer te zetten, een combinatie te maken van verschillende natuurlijke materialen zoals riet, hout en beton en de muren een nieuw likje verf te geven. Weg met al dat wit – en hallo daar grey walls.

bankje in huis

“Ik heb ongeveer een jaar over gedaan om te bedenken wat ik met dit deel van de kamer moest doen. Het valt namelijk in een inkeping van muren. Hierdoor staat een kast niet mooi en een opstapeling van manden of dozen vind ik er rommelig uitzien. Plots kreeg ik het idee om een bankje neer te zetten, door een video die ik bekeek op YouTube. Het is sfeervol én het past precies tussen de driehoek in de muur.”

bankje

“Die onderzetters heb ik meegenomen van Waterkant. In dat café kom ik vaak met vrienden en ik vond ze er super vrolijk uitzien!”

Een bankje vol herinneringen

De vaas op het bankje heeft Laurie voor haar verjaardag van haar vader gekregen. Ze vindt hem vooral gaaf omdat je er twee verschillende dingen in ziet. “Sommige mensen zien een boomstam, maar ik heb ook vriendinnen die er bijvoorbeeld een naakte vrouw in zien.” De rest van de accessoires op het bankje zijn ook vooral cadeaus. Het huisje is gemaakt van baksteen en kreeg Laurie ook van haar vader. De pantjes kreeg ze van haar vrienden voor haar verjaardag. “Oh ja, en die Deense vlag is een herinnering aan het half jaar dat ik in Kopenhagen heb gewoond.”

Aan dit hoekje zou Laurie niet zo snel iets veranderen, behalve een keer een andere waxinehouder of andere invulling van de fotolijstjes. “Wel moet er nog een extra plantje bij! Ik had een pannenkoekplantje, maar die heeft een aantal weken onderwater staan helaas niet overleefd…”

Fotografie: Laurie van Deventer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Laurie
Sluiten