Het favoriete hoekje in het huis van: Roomed’s editor Maartje

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze (spiksplinternieuwe) rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vorige weekt trapten we af met een kijkje in de slaapkamer van Lotte. Gemist? Hier check je haar favoriete plekje nogmaals.

En dan is het nu tijd voor Roomed’s tweede editor, Maartje. Ook zij geeft je een exclusief kijkje in haar studio in Amsterdam West en showt haar favoriete hoekje in huis.

Minimalist

In tegenstelling tot Lotte, ben ik juist niet zo van interieurs met duizenden accessoires en losse frutsels. Bij mij zijn het juist de simpele minimalistische binnenkijkers die op Roomed verschijnen waar ik bij helemaal bij wegdroom (deze loft is bijvoorbeeld een van mijn grote favorieten). Sommige mensen vinden het maar saai, maar zeg nou eerlijk: het is toch heerlijk om ‘s ochtends wakker te worden en je te bevinden in een oase van rust en licht?

hoekje in huis

Ik probeer mijn studio dus ook zo minimalistisch mogelijk in te delen. Dat is soms nog best lastig, aangezien mijn ruimte erg beperkt is (welkom in Amsterdam) en je de vierkante meters die je hebt, gewoon al heel snel volzet met de nodige spullen. Daarom probeer ik naast al het hoognodige alleen te gaan voor meubels die ik écht mooi vind en die ook echt iets bijdragen aan het geheel.

Mijn gouden tip: ga voor grote strakke (witte!) meubels met deuren die dicht kunnen. De aankoop van deze simpele kasten bijvoorbeeld (gewoon van IKEA) is voor mij een schot in de roos geweest. Heerlijk: oneindig veel ruimte om alle troepjes en losse frutsels achter te verbergen! En het kost me ook nog eens 0 moeite. Zero. Noppes. Nada!

Naast een licht interieur, vind ik contrast ook belangrijk. Ik zocht voor naast deze witte kasten nog een zwart item dat niet te veel ruimte in zou nemen. Ik kwam dit moderne tafeltje tegen bij de Xenos en was meteen verliefd. Één probleem: hij was fel goud… Dat was natuurlijk veel te heftig voor deze ‘minimalist’. Daarom kocht voor een prikkie een spuitbus met zwarte verf et voila!

Hoekje in huis

Dat ik altijd probeer te gaan voor écht mooie spullen betekent overigens niet dat ik er veel geld aan uitgeef. Het kleine witte kastje met de magazines erop bijvoorbeeld, koste me helemaal niets. Het stond altijd in onze tuin, dus het hout was op een gegeven moment aan het afbrokkelen en er zat bijna geen verf meer op. Mijn moeder had het bij het grofvuil gezet. Super zonde, dacht ik. Één middagje in de weer met een pot witte verf (natuurlijk) en een kwast en klaar was mijn gratis pronkstukje!

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. We zijn benieuwd!

Foto’s: Maartje Wieling

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: Roomed’s editor Maartje
Sluiten