Het favoriete hoekje in huis van: lezeres Debby

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dit keer kijken we binnen bij Debby!

Een fijne woonplek vinden in Amsterdam: zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Debby weet er alles van. Dagenlang Funda refreshen – she’s been there. Het mocht gelukkig baten. Ze woont inmiddels al weer een tijdje in haar eigen gezellige huisje in Amsterdam West.

Maar voordat het écht een gezellige woonplek was, moest er nog wel heel wat gebeuren. “Er lagen geen verwarmingsleidingen, de vloer was onvoldoende geïsoleerd, er moest gestuct worden en ga zo maar door. Na een paar maanden was het paleisje af en al mijn geld op. Dan moet je het nog gezellig gaan inrichten met je riante studentensalaris. De eerste maanden hebben er daarom meubels gestaan die mijn familie nog overhad. Omdat alles gestuct was, durfde ik niks aan de muren te hangen. Het bleef dus erg ongezellig. Nu, meer dan twee jaar later, heb ik langzaam maar zeker alles omgegooid en kan ik eindelijk zeggen dat het een beetje af is.”

Haar favoriete hoekje bevindt zich in de woonkamer. Het hoekje is eigenlijk pas sinds kort echt af, want iets vinden voor boven de bank was nog een hele zoektocht (voor veel mensen een herkenbaar probleem). De planken aan de muur maken deze hoek persoonlijk. “Chaotisch, maar persoonlijk. Precies wat dit huis miste.” De planken dienen niet alleen als onderstel voor schilderijtjes, maar wordt inmiddels volgezet met allerlei andere items zoals planten, een stenen kaarshouder, een lampje en nu in december hoort daar natuurlijk ook een kerstboompje en de nodige verlichting bij.

Debby houdt niet zo van wit als het op haar interieur aankomt. “Ik vind wit al snel kil en ongezellig, vandaar dat ik het liefst alles zwart wil hebben. Met verlichting erbij vind ik dat heel mooi. In de keuken heb ik een hele wand zwart geverfd. Mijn huisgenootje Maaike houdt daarentegen vooral van wit. Haar kan ik het niet aandoen om nog meer zwart te verven.”

Eigenlijk vindt Debby de items die op dit moment op de plankjes staan net iets te veel. “Veel hebben ik en mijn huisgenootje van familie en vrienden gekregen. Zo kreeg ik een schilderij van Anton Heyboer waar nu een cactus voor staat (sorry oma). Dat hoofdje op de bovenste plank waar een plant uitgroeit vinden veel mensen nogal creepy, maar ik vind hem juist heel erg tof. Ik kreeg hem voor mijn verjaardag van mijn beste vriendinnen. Het schilderij op de bovenste plank met de bruine lijst komt uit de kringloopwinkel en kocht ik voor twee euro.”

Hoekje in huis van…?

Elke week delen we een nieuw hoekje. Bekijk ook het hoekje van lezeres Jen met een stoer bed op pallets, of het knusse hoekje van lezeres Magali.

Jouw hoekje op Roomed? Stuur ons een mailtje!
[email protected]

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in huis van: lezeres Debby
Sluiten