Het favoriete hoekje in het huis van: lezer Bobby

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vorige week deelden we het favoriete hoekje in het huis van lezeres Loes. Gemist? Je bekijkt haar prachtige hoekje in de woonkamer (inclusief roze bank!) hier nog eens.

Deze week kijken we binnen bij Bobby. Hij is net verhuisd naar een appartement in Amsterdam-West. Zijn eerste échte eigen plek. Het favoriete hoekje in huis is voor hem zonder twijfel het hoekje met de hangstoel naast zijn bank.

hoekje in huis

Bobby woont nog maar kort zonder huisgenoten. “Het leukste aan het hebben van je eigen plek vind ik dat je het helemaal kunt inrichten zoals jij dat zelf mooi vindt. Ik heb hiervoor altijd met huisgenoten gewoond, dus moest gezamenlijke ruimtes altijd delen en mijn slaapkamer was te klein om er echt iets bijzonders en persoonlijks van te maken. Nu kan dat wel.”

hangstoel

Het idee

Dat er een hangstoel in zijn huis staat en dat dat dan óók meteen zijn favoriete hoekje in huis is, is niet zonder reden. “Eerder dit jaar was ik op een festival in Lyon met vrienden. Daar stonden hangstoelen buiten, net zoals deze. Ik ben erin gaan liggen, heb me opgekruld en ben er de rest van de middag niet meer uit gekomen. Heerlijk! Op dat moment sprak ik met mezelf af: als ik ooit echt een eigen plek heb, is dit het eerste dat er komt te staan. En dat moment kwam opeens sneller dan verwacht. Helemaal niet erg!

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. Reageren onder de Facebook-post van dit artikel kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Fotografie: Bobby de Vries

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezer Bobby
Sluiten