Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 13 jan 2018

De oude torenkamer in dit huis is fantastisch!

Dit prachtige hoekhuis in Göteborg, ook wel het Hasselbladska huis, is één van de beroemdste paleizen uit de stad. De elementen in het interieur zijn van luxe, natuurlijke materialen als teak, kalksteen en leisteen. Maar het pronkstuk van de woning is dan toch de authentieke torenkamer. Deze is zelfs meer dan 200 jaar oud! Fantastisch!

De oude torenkamer geeft je een rijk vorstelijk gevoel van vroeger. Deze wil je absoluut niet missen! Wil jij ook een koninklijke look creëren in huis? Ga voor fluwelen eetkamerstoelen!

hoge ramen
zwart leren stoelen

De woonkamer is super groot. Deze heeft verschillende zithoekjes; bij de open haard, de televisie en in de serre kun je ook nog heerlijk relaxen. De dakramen in het plafond zorgen in de avond voor een prachtig uitzicht op de sterren!

staal keukeneiland
witte stoelen

De keuken is uitgerust in donkere kleuren met een stijlvol kookeiland. Het blad van het keukeneiland is van metaal en valt daardoor erg mooi op. Wat heel handig is, is dat de eetkamer aan de keuken grenst. Op deze manier kan het eten in no time op tafel worden geserveerd. Ook houdt de kok(in) gemakkelijk contact met de gasten; altijd leuk!

torenkamer

Aan de andere kant van de enorme kamer kun je via drie traptreden omhoog naar de befaamde torenkamer. Je komt door een prachtige spiegeldeur de ruimte binnen. De warme kleuren zijn mooi met elkaar gecombineerd en het felgroene schilderij is hierin een heel opvallend decorstuk.

Het is ook mooi om felle kleuren in een donkere ruimte toe te voegen. Kijk hier maar!

kasteel look

In één woord: wauw! Wat een prachtige torenkamer zeg! Het lijkt wel alsof je een kasteel binnenstapt. De antiek eiken vloer, de houten wand met het massieve patroon en de hoge ramen bepalen dit koninklijke uiterlijk.

gevormd plafond

De koepel bevat prachtige plafondschilderingen die al jaren oud zijn.

Meer zien

De woning heeft prachtige slaapkamers en een mooie badkamer met een houten wand en een enorm bubbelbad!

Bron: Bjurfors.se

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De oude torenkamer in dit huis is fantastisch!
Sluiten