Renée Leeuw
Renée Leeuw Badkamer 14 okt 2014

Hoe geef je die witte tegelwand een elegante look?

Witte tegels zijn goedkoop en makkelijk afneembaar, perfect dus voor in de keuken of badkamer. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat die witte tegelwand er niet kil of saai uitziet, maar juist die coole uitstraling heeft zoals je die vaak tegenkomt bij vette binnenkijkers?

Het draait altijd om de combinatie. Witte vierkante tegeltjes zijn goedkoop en hebben van zichzelf nou niet bepaald een elegante look. Maar wanneer je die tegeltjes op de juiste manier combineert, maak je de wand spannend en cool. Ter inspiratie zetten wij een aantal styling ideeën op een rijtje.

Zwart en wit
Contrasten maken een ruimte altijd interessant. Met zwart-wit contrasten geef je op een veilige manier al gauw een coole look. Het handige aan zwart en wit is ook dat het weer makkelijk te combineren is met andere kleuren. Ga voor zwarte voegen tussen de tegels en maak het dramatische effect nog groter door de rest van de ruimte ook aan te kleden met zwart en wit.

Bron: Pinterest

Kleur
Ben jij een echte kleurenliefhebber? Houd jezelf dan een beetje in. Zwart en wit is met iedere kleur prima te combineren, maar de tegelwand is door het contrast een redelijk druk patroon en teveel verschillende kleuren maken de ruimte gauw te onrustig. Kies daarom liever voor één opvallende kleur.

Accenten
Vind je het zwart-wit contrast te monotoon, maar ben je niet zo’n fan van kleur? Overweeg dan eens om wat glamour toe te voegen met gouden of koperen accenten. Dit geeft je badkamer of keuken een elegante look.

Bron: Jelanie

Warmte
Heeft jouw witte tegelwand een te kille uitstraling? Breng dan wat planten of houten materialen in de ruimte. Dit zorgt voor een warme sfeer en maakt de ruimte levendig.

Hoe heb jij je witte tegelwand gestyled? Wij zijn benieuwd!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Hoe geef je die witte tegelwand een elegante look?
Sluiten