Hoe een neutraal kleurenpalet zorgt voor een ruime uitstraling

Dat kleine woningen een ruime uitstraling kunnen hebben, laat dit Zweedse appartement maar weer eens zien. Het appartement in Gotenborg heeft een woonoppervlak van 48 vierkante meter, maar is zo stijlvol en slim ingericht dat je hier zeker geen ruimte tekort komt.

Door het hele appartement zorgt een neutraal kleurenpalet met veel grijstinten voor een rustgevende sfeer en balans in het interieur.

De inrichting van dit huis laat zien hoe je het maximale uit een ruimte kunt halen met een paar simpele tricks. Zo heeft de spiegel tegen de wand een verruimend effect in de woonkamer en ook de poef is een slim meubelstuk voor een kleine ruimte. Wanneer je visite hebt, is de poef een goed alternatief voor een fauteuil en kan het ook nog eens als bijzettafel dienen met een dienblad erop bijvoorbeeld.

In de hal is op een leuke manier extra opbergruimte gecreëerd onder een bankje.

De zwart-witte tegelvloer in de keuken vinden we ontzettend cool en ook de speciale plaats voor de koffiemachine kunnen wij als koffieliefhebbers erg waarderen. Wij zouden er alleen voor kiezen om de ruimte onderin het rekje ook te benutten en helemaal te stylen met alle koffiebenodigdheden, zoals we hier laten zien.

De houten vloer heeft veel knoesten, wat algauw een drukke impressie kan geven. Hier is de rest van het interieur en kleurenpalet neutraal gehouden waardoor de vloer juist een warme en rustieke uitstraling heeft. Het houten tafelblad van de salontafel is weer van een heel ander soort en kleur. Daarom is het slim om een vloerkleed onder de tafel te plaatsen om te breken tussen de verschillende houtsoorten zodat het geen mismatch wordt.

De grijze muur in de woonkamer vult de andere grijstinten perfect aan en zorgt in combinatie met de houten vloer voor een warme sfeer.

Wat vind jij van de inrichting en styling van dit appartement? Wij zijn benieuwd!

nordicdesign.ca

Reageer op artikel:
Hoe een neutraal kleurenpalet zorgt voor een ruime uitstraling
Sluiten