Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 18 oktober 2015

Hoe cool?! Deze cottage mét klimmuur staat in de bossen van Japan

Setsumasa Kobayashi is ontwerper van outdoor kleding en was naarstig op zoek naar een mooie plek voor een buitenhuisje middenin de natuur. Handig om zijn grote hobby bergbeklimmen te beoefenen, maar ook om zijn nieuwe ontwerpen te kunnen testen. Zijn droomplek vond hij tussen Yamanashi en Nagano, in Midden Japan. Je kunt zien dat hij zelf ontwerper is en veel weet over de natuur, want zijn cottage ziet er echt fantastisch uit.

Vanaf de veranda heeft Setsumasa een prachtig uitzicht over het bos. Wij kunnen ons goed voorstellen dat hij door deze plek geïnspireerd wordt voor zijn collecties.

Wat meteen opvalt: wat een coole slaapkamer! Op het dak is een grote koepel gebouwd, waardoor Setsumasa in slaap kan vallen met het beste zicht op de sterrenhemel en kan wakker worden met de opkomende zon.

De cottage bestaat uit een hoofdgedeelte met slaapkamer, een kleiner huisje met badkamer en een veranda. Naast het huis loopt een smal pad een stukje naar beneden, waar nog een relaxte plek inclusief banken en vuurkorf te vinden is. Vanaf daar heb je tussen de berkenbomen door prachtig uitzicht op de diamant-achtige koepel.

Wil jij, zelfs in de herfst, ook lekker buiten blijven zitten? Bekijk dan onze tips!

Binnenin de cottage is een kleine keuken, een eettafel en de trap naar de slaapkamer.

De passie van Setsumasa is ook zeker terug te vinden in het interieur. Superhandig, want bij slecht weer kan er gewoon geklommen worden op zijn eigen klimmuur. Zulke muren komen we wel vaker tegen in huizen. De kinderkamer in deze kerk heeft ook een meterlange klimmuur, en bij dit huis zit de klimmuur op het dak!

www.blessthisstuff.com

Reageer op artikel:
Hoe cool?! Deze cottage mét klimmuur staat in de bossen van Japan
Sluiten