Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 1 oktober 2015

Hoe Airbnb jou kan helpen geld bij elkaar te krijgen voor een wereldreis

Mogen we je even voorstellen aan Katrina? Deze 27-jarige heeft meer van de wereld gezien dan de gemiddelde reisjunk of zakenman en dat allemaal dankzij Airbnb. Van de één op andere dag besloot ze haar kantoorbaan op te zeggen om de wereld rond te reizen. Voor zo’n lange reis heb je natuurlijk wel wat zakcentjes nodig en dat is waar de huizensite om de hoek komt kijken. Terwijl Katrina de wereld rondreist, verhuurt ze haar huis namelijk voor ongeveer €4200,- per maand.

Dat komt per jaar al gauw neer op zo’n €50.000,- en als je daar haar vaste lasten van aftrekt, blijft er ongeveer €25.000,- over voor haar reizen. Best een prima bedrag toch?

Katrina verhuurt haar huis in Californië nu sinds januari 2015 en heeft sindsdien al 21 verschillende plekken bezocht. Haar grootste tip? Zoek naar low-budget vliegdeals én check allereerst hoe het in jouw land zit met de regels rondom Airbnb.

Wil je net als Katrina groot geld verdienen met je huis? Check dan vooral even deze tips.

Bron: Flickr

In Nederland is de regelgeving rondom de huizen-verhuur-site nog een beetje onduidelijk. Hoewel de Belastingdienst hard op zoek is naar manieren om ergens de ‘misgelopen inkomsten’ binnen te harken, zit je vooralsnog als huiseigenaar safe. In principe mag je als huiseigenaar dus prima je huis verhuren via Airbnb en deze kaart laat zien dat huiseigenaren in Amsterdam daar de laatste jaren ook flink gebruik van maken.

Benieuwd of jouw buren hun huis verhuren via de site? Deze tool laat het zien!

www.buzzfeed.com

Reageer op artikel:
Hoe Airbnb jou kan helpen geld bij elkaar te krijgen voor een wereldreis
Sluiten