Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 10 sep 2019

Vers van de pers: dit wordt volgens Histor dé trendkleur van 2020

Hoera, er is weer een nieuwe kleur van het jaar bekend gemaakt! Dat betekent een nieuwe lading aan interieur inspiratie waar we heel erg blij van worden. Gisteren bekroonde verfmerk Histor de kleur Chinese Porcelain tot Trendkleur van 2020.

Vorige week lazen we nog dat verfmerk Behr een nieuwe kleur van het jaar 2020 had uitgeroepen. En we kunnen je alvast verklappen: dat is géén blauwtint. Benieuwd geworden? De kleur van het jaar 2020 wil iedereen op de muur hebben (volgens de experts van Behr).

histor trendkleur 2020 kleur van het jaar
Bron: Histor

De Trendkleur van 2020 volgens Histor: Chinese Porcelain

‘Een mix van kobalt- en diep inktblauw die een moment van kalmte en een gevoel van hoop biedt in deze rusteloze wereld.’ Zo wordt de verfkleur Chinese Porcelain door kleurexperts beschreven. Het is een rijke, frisse tint die goed matcht bij levendige accentkleuren. Andere blauwtinten, poederroze accenten of okergele accessoires, het kan allemaal.

Op de bovenstaande foto zien we ook dat verschillende materialen mooi matchen bij de rijke kleur op de muur. Het zachte, poederroze vloerkleed valt ontzettend op, terwijl de velvet bank juist samen lijkt te smelten met het blauw. En check vooral ook even de houten lijst die we ook érg mooi vinden staan.

Dichter bij de natuur door de kleur blauw in huis

Daarnaast geeft de kleur blauw je het gevoel dat je dichter bij de natuur bent (zonder je huis om te hoeven toveren naar een groene urban jungle). Denk maar aan een helderblauwe lucht of woeste zee.

Chinese Porcelain is in dit spectrum een rustige, serene tint waardoor je helemaal tot rust komt – en is dat niet waar we op dit moment allemaal behoefte aan hebben? Wat ons betreft is deze kleur door Histor dan ook uitstekend gekozen. We zijn nu al benieuwd wat 2020 ons gaat brengen op gebied van interieur.

Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vers van de pers: dit wordt volgens Histor dé trendkleur van 2020
Sluiten