Frederique Rekers
Frederique Rekers Trends 19 mrt 2021

Histor roept deze neutrale kleur uit tot Kleur van het Jaar 2021

De afgelopen jaren domineerde grijstinten het interieur als de perfecte neutrale keur. Inmiddels nijgen we meer naar warmere tinten en wordt grijs vervangen door warmer bruin. Histor kiest de kleur van het jaar en we delen dit maar al te graag.

Het verfmerk kiest voor de kleur van het jaar een nostalgische, bruinige en neutrale kleur. We zijn meer aangetrokken tot kleuren die verbinding hebben met de aarde. Het is een kleur waarmee je alle kanten op kan.

De kleur van het jaar: Transcend

Transcend is een warme beigetint en vormt een basis voor comfort, rust en veiligheid. Een kleur die in tijden van corona dus wel goed van pas komt.

De kleur heeft een rode ondertoon en is erg geschikt als hoofdkleur of als accentkleur in combinatie met pasteltinten, neutrale tinten of als achtergrondkleur om felle kleuren te laten knallen.

Op basis van Transcend heeft Histor inspiratiepaletten gemaakt. Dit is een basis om kleurencombinaties te maken met de kleur van het jaar. De inspiratiepaletten zijn: Be True, Be Wild en Be Well.

De kleurenpaletten van de kleur van het jaar

De paletten zijn opgebouwd vanuit drie verschillende thema’s met elk hun eigen sfeer en stijl. We beginnen met Be True.

Kleur be true histor
Bron: Histor

Be true

Dit palet staat voor echtheid en verbondenheid. De kleuren verbinden het heden en het verleden en het is een mix van natuurlijke en historische invloeden. De kleur van het jaar Transcend past hier perfect bij.

Het bestaat uit warme, aardse tonen maar ook rijke en donkere tinten. Kenmerkend voor het Be True-palet zijn materialen met een doorleefde uitstraling en rijke kleuren.

Dit wil je: zo combineer je Flexa’s kleur van het jaar 2021 met woonaccessoires


Be wild kleurenpallet
Bron: Histor

Be Wild

De kleuren van Be Wild staan voor optimisme en energie. Ze worden op een creatieve en inspirerende manier gecombineerd met neutrale tinten.

De kleurencombinaties van Histor Be Wild zijn iets gedurfder dan die van Be True waardoor je goed kan laten zien hoeveel lef je hebt op basis van de kleuren die je kiest.

Be well pallet histor
Bron: Histor

Be Well

Be Well is een kleurenpallet dat je een gevoel van comfort en balans geeft. Het zorgt met natuurlijke tinten voor rust en kalmte. De kleur van het jaar Transcend past hier wederom erg goed bij.

Door de kleuren te combineren met ronde vormen of verschillende texturen en materialen creëer je een echt eigen gevoel.

Dit zijn de lente-trendkleuren van 2021 en zo combineer je ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Histor

Reageer op artikel:
Histor roept deze neutrale kleur uit tot Kleur van het Jaar 2021
Sluiten