Voor deze hippe kamerplanten wil je nú een plekje in je woonkamer vrij maken

Kamerplanten zijn here to stay. Inmiddels spreken we niet meer van een kamerplanten trend, maar van een lifestyle. Ons enige probleem: welke kamerplant krijgt een mooi plekje in ons interieur? Voor iedereen die met dit zelfde probleem loopt, hebben we een lijst van hippe kamerplanten voor je geselecteerd.

Dit zijn de planten die Instagram en Pinterest gaan domineren in de toekomst. De Pannenkoekenplant en de Monstera kennen we natuurlijk allemaal al, maar ken je déze hippe kamerplanten ook al?

Onze favoriete hippe kamerplanten van 2019

Alocasia Zebrina

Over hippe kamerplanten gesproken: sinds een tijdje zien we de Alocasia Zebrina óveral. We snappen wel waarom. Met zijn bijzondere stengels is deze kamerplant een ware eyecatcher. Hij is niet heel gemakkelijk in de verzorging, maar met een beetje tijd en aandacht weet je precies wat de plant nodig heeft om te groeien.

Alocasia Stringray

We blijven nog even bij de Alocasia-familie, want stiekem vinden we de Alocasia Stringray net zo leuk als de Zebrina. De gekke vorm van deze bladeren blijven in elk geval niet onopgemerkt in jouw interieur.

Monstera Variegata

Nu de Monstera Deliciosa in elke woonkamer te vinden is, zijn we op zoek naar iets nieuws. De Monstera Variegata is precies die speciale touch waar we naar op zoek waren. De groene bladeren van de Variegata hebben namelijk witte vlekken – net alsof ze beschilderd zijn. Hij wordt ook wel eens albino Monstera genoemd – en we hoeven je vast niet te vertellen waarom.

> Meer lezen over deze hippe kamerplant? Alles wat je wilt weten over de Monstera Variegata (een witte gatenplant).

Scindapsus Pictus

De Scindapsus Pictus krijgt wat ons betreft te weinig aandacht. Deze kamerplant groeit hartstikke makkelijk, is goed te stekken en heeft bijzondere bladeren waar een zilvergrijze finish overheen lijkt te liggen. Wij vinden deze hippe kamerplant in elk geval hartstikke bijzonder en een aanwinst voor je urban jungle.

Calathea Orbifolia

Wat een beauty! Door de vorm van de bladeren lijkt deze hippe kamerplant niet bij de Calathea te horen (zijn broertjes en zusjes hebben immers vrijwel allemaal hele andere bladeren). Maar juist door de grote, ronde bladeren vinden we deze kamerplant zo mooi.

Maranta Lemon Lime

Ken je de Maranta Lemon Lime al? Waar de gewone Maranta roze nerven heeft (ook prachtig natuurlijk!), heeft de Lemon Lime frisgroene nerven. Zoals de naam al een beetje zegt, eigenlijk.

Meer lezen over mooie kamerplanten en hun verzorging?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor deze hippe kamerplanten wil je nú een plekje in je woonkamer vrij maken
Sluiten