Naomi Pater
Naomi Pater Decoratie 21 feb 2022

Wauw! Dit zijn 5 hipste kaarsentrends van dit moment

Naast dat wij gek zijn op meubelstukken, houden we ook enorm van accessoires en hippe kaarsen. Tegenwoordig heb je die laatste in allerlei verschillende kleuren, vormen én geuren. Wij zetten voor jou de leukste kaarsentrends van dit moment op een rijtje.

Het aansteken van kaarsen kost namelijk weinig moeite, maar brengt een hoop sfeer met zich mee. En dat is natuurlijk waar we altijd naar op zoek zijn.

Hippe kaarsentrends van 2022

1. Luxe geurkaarsen

Nu we al een aantal jaar meer tijd binnenshuis spenderen, hebben we meer behoefte aan gezelligheid en comfort in huis. Met een aantal leuke kaarsen zit je daarom al snel goed.

Al helemaal wanneer ze een heerlijke, rustgevende geur hebben. De kaarsen van Woodwick bijvoorbeeld. Deze zijn wel wat duurder, maar gaan hartstikke lang mee.

2. Gedraaide kaarsen

Niets is tegenwoordig zo populair als gedraaide kaarsen in hippe kleurtjes. Ze staan fantastisch in een bohemian interieur en bijvoorbeeld op een rotan kast.

Winkels als de Bijenkorf en Waardevol Thuis verkopen ze volop, maar je kunt ze natuurlijk ook makkelijk zelf maken. Eén van onze lievelingswinkels, Søstrene Grene, verkoopt bijvoorbeeld al een voorverpakt DIY-set.

3. Opvallende vormen

Ook andere gekke vormen in verschillende kleurtjes zien we veel voorbijkomen op Instagram en Pinterest. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld een vrouwenlichaam, bolletjes in een vierkant en een schelp. Hoe cool!

4. Milieuvriendelijke kaarsen

De meeste kaarsen zijn gemaakt van paraffijne of stearine. Dit zijn stoffen die afkomstig zijn van slachtafval van dieren of van palmolie. Voor dat laatste moeten stukken belangrijk regenwoud bezwijken.

Om je steentje bij te dragen aan de natuur kies je dus liever voor milieuvriendelijke alternatieven. Deze kaarsen zijn vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten als soja of bijenwas.

5. Eucalyptus kaarsen

De volgende trend staat mega stijlvol in je huisje. Je vult een glazen fles met het lekker ruikende eucalyptusblad en topt ‘m af met een halve kaars. Je kunt de takjes zolang als je wilt in de fles houden en het water hoef je ook niet te verversen. Lekker makkelijk dus ook.

Do it yourself: zo maak je je eigen geurkaarsen deze winter

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Homedeco

Reageer op artikel:
Wauw! Dit zijn 5 hipste kaarsentrends van dit moment
Sluiten