Rosa Bertram
Rosa Bertram Interieur 20 nov 2018

De Himalaya zoutlamp: een mooie én gezonde gadget voor in je slaapkamer

Op de Roomed redactie zijn we tegenwoordig fan van zoutlampen. Een zoutlamp? Ja, deze lampen zijn gemaakt van écht zout. Himalaya zout welteverstaan. Naast dat de lampen erg sfeervol zijn dankzij de zachtroze kleur, heeft de natuurlijke lamp nog een hoop andere voordelen:

Wat is een zoutlamp?

No surprise: zoals de naam al zegt is de lamp gemaakt van een groot brok zout. Het zout komt uit het Himalaya-gebergte (uit de Khewra-zoutmijn in Pakistan) waarin een gat is gemaakt waardoor er een kaarsje in kan worden gezet of een lampje kan worden gedaan.

Ze komen in allerlei vormen en maten: van kleine kaarsenhoudertjes tot joekels van lampen van een paar kilo. Het zout uit de Himalaya schijnt een speciale werking te hebben met veel gezondheidsvoordelen.

Dit vind je vast ook interessant: Interieur crush: deze lamp van Moooi vinden we prachtig!

Zo werkt een Himalaya zoutlamp

Even een kleine gezondheidsupdate: zout is goed voor je lichaam vanwege de mineralen en de hormoonregulatie. Maar alles met mate, want een teveel aan zout in je lichaam is juist níet goed voor je. Zout trekt water aan, en houdt het bijvoorbeeld vast in je lichaam. Zoutlampen zouden vochtmoleculen uit de omgeving opnemen, net als de schimmels en bacteriën die rondzweven. Want hoe schoon je huis ook is, schimmels en bacteriën in de lucht kan je niet voorkomen.

Doordat de bacteriën en schimmels in de lucht worden opgenomen, wordt de lucht automatisch gezuiverd. Wij raden daarom aan om je zoutlamp regelmatig schoon te maken met een doekje. Deze theorie is echter niet getest, maar het is toch een fijn idee om een schone lamp in huis te hebben. Maar schoon of niet, de roze lamp ziet er in elk geval wél gezellig en warm uit.

Nog een tip: zet de zoutlamp altijd op een schoteltje. Door de hitte van de lamp of kaars in de lamp smelt het zout langzaam en wordt ‘ie dus ‘n beetje nat.

Meer mooie lampen voor in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Himalaya zoutlamp: een mooie én gezonde gadget voor in je slaapkamer
Sluiten