Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Event 2 nov 2016

Hier moet je zijn tijdens Museumnacht in Amsterdam

Een van onze favoriete dagen van het jaar is weer in aantocht, namelijk Museumnacht in Amsterdam. Op 5 november zijn de musea van Amsterdam tot 2 uur ‘s nachts geopend voor publiek. Maar dat is niet alles. Elk museum heeft een speciaal programma met bijzondere gasten, kunstenaars en workshops. En ook dit jaar zetten wij onze favorieten voor jullie op een rijtje!

Benieuwd waar de Roomed redactie dit jaar te vinden is?

Museumnacht

Kunst en design

NIGHT MART: Bij CBK Amsterdam in Oost verkopen vijftig jonge kunstenaars hun eigen werk. Zoek je een mooi kunstwerk voor in je interieur? Dan kun je hier een uniek stuk scoren! Daarnaast kun je hier ook voor een héél schappelijk prijsje een abonnement afsluiten voor de uitgebreide kunstuitleen.
Light Graffiti: Ontpop je tot ware street artist, maar dan met licht! In het NEMO kun je door middel van licht een kunstwerk maken en fotograferen. Nice.
Marilyn Inside Out: Deze tentoonstelling in de Nieuwe Kerk op de Dam is zeker een bezoekje waard. Prachtige foto’s, bezittingen en een heleboel informatie over icoon Marylin Monroe. Deze tentoonstelling wordt verdeeld in shifts mét tour, dus houd de starttijden even in de gaten.
Is het kunst of kan het weg?: De naam van deze geniale quiz in Huize Frankendael dekt de lading eigenlijk wel.
SIT: In het Rijksmuseum stelt het kunsternaarstrio We Make Carpets hun bijzondere ontwerpen tentoon. Niet zomaar tapijten, maar kleurige installaties gemaakt van ijsparapluutjes en cocktailstampers.

museumnacht

Architectuur

They See Me Rollin’: Een tour door het Oosterdok, georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam. Maar dan wel nét even anders. Op skates neemt de gids je mee langs iconische gebouwen zoals het Nemo en het Scheepvaartmuseum. De tour vertrekt elk uur, houd de website in de gaten voor het schema!
Van Stopera tot A’dam toren: Bij Architectuurcentrum Amsterdam (vlakbij de IJtunnel) kun je terugblikken op dertig jaar Amsterdamse architectuur. Van de oude Stopera tot de nieuwste gebouwen in Amsterdam Noord.

Museumnacht

Even relaxen en muziek

Tuincafé: De prachtige, net vernieuwde tuin van Huis Marseille is open voor publiek. Hier geniet je tussen de bomen en planten van een lekker biertje
Knip je lintje: Altijd al eens officieel ‘iets’ willen openen door een rood lint door te knippen met een gouden schaar? In Tassenmuseum Hendrikje kan het, inclusief kroon en mantel. Let’s go.
Stadsarchief: In het Stadsarchief kun je prachtige foto’s bekijken van Amsterdam in de vorige eeuw. En dat onder het genot van de tunes van dj’s Patrick Mordi en Mairo Nawaz.

We kunnen deze tips niet afsluiten zonder het Scheepvaartmuseum, Artis en de Hortus Botanicus ook even te noemen. Alledrie zijn namelijk magisch mooi wanneer de avond is gevallen! Daarnaast is het op deze locaties altijd groot feest, dus zeker een bezoekje waard als afsluiter of juist om de avond in te luiden.

Kaartjes zijn al een tijdje in de verkoop. Wacht niet te lang, want de Museumnacht raakt altijd uitverkocht! Bestellen doe je hier en de complete programmering bekijk je hier.

Reageer op artikel:
Hier moet je zijn tijdens Museumnacht in Amsterdam
Sluiten