Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 19 mei 2016

Hey Macramé!

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een showroom in Amsterdam Oud West waar je een kijkje kunt nemen op vaste inlooptijden. Naast de showroom dient de locatie ook als creatief concept atelier waar op freelance basis concepten ‘gemaakt’ worden voor diverse creatieve merken en opdrachtgevers. Een flexibele ruimte die constant kan transformeren.

Een potje hier, een plantje daar, hangend aan je plafond. De geknoopte plantenhangers zijn hot! Je hebt ze dan ook vast al wel gespot online, in woonwinkels, restaurants of thuis bij een vriend of vriendin. Deze geknoopte hanger heet macramé, naar een handwerktechniek waarbij je verschillende touwen samenknoopt tot leuke patronen.

Bron: Etsy

Dat macramé hangers weer terug zijn van weggeweest, is geen toeval. De urban jungle trend is nog lang niet voorbij. Juist omdat velen in de stad wonen – en dus weinig ruimte hebben – gaan we de lucht in en hangen we planten op in hoekjes die wel een groene touch kunnen gebruiken. Macramé’s zijn dan ook de perfecte ruimtebespaarders in een stads huis.

Wil je ook zo’n handgemaakte macramé voor in je interieur? Bij Pure Poetry slaag je gegarandeerd voor een perfect geknoopte plantenhanger of wanddecoratie. Ga je voor een simpele witte muurhanger of pak je juist uit met koper of pastelkleuren? Alle hangers zijn handgemaakt door creative owner Bregje. Zij raakte door een macramé boekje uit de jaren 70 gefascineerd door de knooptechnieken en leerde zichzelf de diverse knooptechnieken. Inmiddels heeft ze honderden plant- en wallhangers ontworpen en gemaakt.

Ben je na het lezen van dit blog net zo macramé-minded als wij? En wil je je eigen wand-macramé maken? Dat kan! Brainy Days organiseert samen met Pure Poetry een macramé workshop. Deze vindt plaats op vrijdag 10 juni van 19:00 tot 22:00 uur bij Brainy Days in Amsterdam-West. Koop hier je ticket.

Dus pak je agenda erbij en houd een plekje vrij op je muur! Zien we je daar?

Volg Brainy Days op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe items in de shop én een flinke dosis inspiratie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hey Macramé!
Sluiten