Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 16 dec 2020

Speels en stijlvol: hexagontegels als smaakmaker in de keuken

Zin om in de kerstvakantie jouw keuken een nieuwe upgrade te geven? Kijk dan eens of je nieuwe tegels kunt leggen. Deze relatief kleine ingreep kan heel veel doen voor de look van je keuken, check deze keuken in dit Scandinavische appartement met hexagontegels maar eens.

Zelf tegels leggen doe je met hulp van dit artikel: Bel die tegelzetter maar af – met deze tips word jíj een pro in tegels zetten

hexagon tegels keuken
Bron: Bolaget
hexagontegels keuken
Bron: Bolaget

Doordat er gekozen is voor een grijze voeg, ongeveer in dezelfde tint als de hexagontegels zelf, worden alle kleine tegeltjes één geheel. Wanneer er voor een witte voeg gekozen was, had dit een heel ander effect gehad.

Voor meer voorbeelden van de impact van de kleur voegen, lees je dit artikel even door: welke kleur voegen past het best bij mijn tegels?

hexagon tegels keuken
Bron: Bolaget

Je kunt duidelijk zien dat deze keuken is ingericht met de Scandinavische woonstijl in gedachten. We zien rustige kleuren, natuurlijke materialen als hout, en aandacht voor details.

Zo viel mijn oog meteen op het schilderijtje, wat qua kleuren precies in het kleurenpalet van de keuken past. Daarnaast zijn alle zwarte accessoires gemaakt van zwart metaal (de lamp, de kandelaars), en daarmee wordt er veel eenheid in de kleine ruimte gebracht.

En yes, ook in deze kleine keuken is er gewoon ruimte gemaakt voor een eettafel. Ga voor een ronde eettafel, dat staat ruimtelijker dan een vierkante of lange eettafel.

hexagontegels keuken
Bron: Bolaget
hexagontegels keuken
Bron: Bolaget

Het viel ons op dat de rest van de keuken overigens behoorlijk rustig en sober gehouden is. Geen opvallende accentkleuren, gekke items of eyecatchers. En dat is eigenlijk meer dan prima, want zo hebben we allemaal extra aandacht voor de prachtige hexagontegels.

Meer tegelinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speels en stijlvol: hexagontegels als smaakmaker in de keuken
Sluiten