Het vakantiehuis van architect David Chipperfield en zijn gezin

Als een architect zijn eigen huis ontwerpt, kun je er bijna wel vanuit gaan dat het een bijzonder optrekje wordt. De Britse archtitect David Chipperfield bracht al een aantal zomers door in het Spaanse vissersdorpje Corrubedo voordat hij er zelf een vakantiehuis ging bouwen voor het hele gezin. Het huis staat aan de rand van het strand en biedt prachtig uitzicht over de haven en zee.

Naast het fantastische uitzicht is ook het interieur te gek. En dan hebben we het vooral over de overvloed aan marmer in de badkamer en keuken, wauw!

roomed-chipperfield-1h1h1h
chipperfield-home-roomed
De haard is toch wel echt de eye-catcher in de woonkamer. Heb je ooit zo’n bijzonder design gezien?

chipperfield-home-roomed6

chipperfield-home-roomed4
david chipperfield

Het huis bestaat uit drie verdiepingen. Boven heb je vanuit de woonkamer waanzinnig uitzicht over zee en beneden vind je de slaapkamers.

chipperfield-home-roomed1
chipperfield-home-roomed2

De kinderkamer met stapelbedden, vanwaar de kids direct het strand op kunnen rennen. Stapelbedden zijn een prima ruimtebesparende oplossing voor de wat kleinere slaapkamers. Vooral voor kinderen is dit ideaal! Wij zetten de acht leukste stapelbedden op een rij.

chipperfield-home-roomed3
272_10_hb_n14_website
chipperfield-home-roomed454

Ben je na het zien David Chipperfield’s huis nieuwsgierig hoe andere architecten hun eigen huis ontwerpen? Neem een kijkje in het waanzinnig gave appartement van een Braziliaanse architect.

curbed.com

Reageer op artikel:
Het vakantiehuis van architect David Chipperfield en zijn gezin
Sluiten