Het vakantiehuis van architect David Chipperfield en zijn gezin

Als een architect zijn eigen huis ontwerpt, kun je er bijna wel vanuit gaan dat het een bijzonder optrekje wordt. De Britse archtitect David Chipperfield bracht al een aantal zomers door in het Spaanse vissersdorpje Corrubedo voordat hij er zelf een vakantiehuis ging bouwen voor het hele gezin. Het huis staat aan de rand van het strand en biedt prachtig uitzicht over de haven en zee.

Naast het fantastische uitzicht is ook het interieur te gek. En dan hebben we het vooral over de overvloed aan marmer in de badkamer en keuken, wauw!

De haard is toch wel echt de eye-catcher in de woonkamer. Heb je ooit zo’n bijzonder design gezien?

Het huis bestaat uit drie verdiepingen. Boven heb je vanuit de woonkamer waanzinnig uitzicht over zee en beneden vind je de slaapkamers.

De kinderkamer met stapelbedden, vanwaar de kids direct het strand op kunnen rennen. Stapelbedden zijn een prima ruimtebesparende oplossing voor de wat kleinere slaapkamers. Vooral voor kinderen is dit ideaal! Wij zetten de acht leukste stapelbedden op een rij.

Ben je na het zien David Chipperfield’s huis nieuwsgierig hoe andere architecten hun eigen huis ontwerpen? Neem een kijkje in het waanzinnig gave appartement van een Braziliaanse architect.

curbed.com