Een bijzonder gebouw in het Red Light District in Eindhoven

Wie het SBS6-programma Probleemwijken heeft gezien kent de wijk Woensel-West wellicht. Deze buurt staat vooral bekend als volksbuurt met veel kleine huizen en huurwoningen en weinig tot geen opvallende architectuur. Maar daar brachten Bas Termeer en Diederendirrix verandering in. De ontwerpers kwamen met een idee om het imago van het Red Light District in Eindhoven te verbeteren.

Daarom ontwierpen zij de Plinth, een short-stay hotel van twee kamers met een opvallend design. Vooral het exterieur is opvallend. De rode kamers, die natuurlijk verwijzen naar de rosse buurt, zijn gebouwd op een winkelblok. Vervolgens plaatsten de ontwerpers een glazen constructie over de kamers, waardoor het lijkt alsof de kamers in een kas geplaatst zijn.

red light district in eindhoven
modern-residence-33
modern-residence-62
modern-residence-72
modern-residence-81

Steeds vaker besluiten architecten om een glazen constructie als een kas over een gebouw te plaatsen. Zo zagen we een zelfde constructie ook al in een spa in Zweden en kozen de bewoners van dit huis ook voor een glazen omhulsel. De reden? Op die manier blijft hun huis ‘s winters warm.

modern-residence-102
modern-residence-93
architecture-modern-residence3

Toch moeten we toegeven dat de glazen kas over in het Red Light District in Eindhoven wel de hoofdprijs verdient vanwege dat prachtige patroon.

Eindhoven heeft natuurlijk heel veel andere buurten, die er totaal anders uitzien. Bijvoorbeeld Strijp R, waar we een kijkje namen in dit familiehuis.

freshome.com

Reageer op artikel:
Een bijzonder gebouw in het Red Light District in Eindhoven
Sluiten