Het ontwerp van deze bijzondere lampen is geïnspireerd op de natuur

We worden steeds meer omringd met slimme producten. Van een snelle stofzuiger, tot een horloge waarmee je de temperatuur in huis kunt regelen en een systeem waardoor de gordijnen automatisch open en dicht gaan. Kortom: er komen steeds meer oplossingen op de markt die het leven in en rondom het huis gemakkelijker maken.

Somfy is specialist op het gebied van smart home oplossingen. En voor hun nieuwe collectie van interactieve verlichting ging Somfy een bijzondere samenwerking aan met designer en innovator Anouk Wipprecht: The Art Of Motion.

Ik ben geïnteresseerd in het idee dat design om ons heen een ziel krijgt, zodra deze een interactie met ons aangaat en reageert op een door ons brein ingegeven manier

Anouk Wipprecht staat bekend om haar high tech fashion ontwerpen. Voor Somfy ontwierp zij de Living Pods: bijzondere lichtaccessoires in de vorm van een lotusbloem. Met één druk op de knop gaan de lampen met elkaar het dialoog aan. De Smart Dress, een mechanische jurk die Anouk eerder dit jaar ontwierp, is ook onderdeel van de innovatieve presentatie.

Met The Art Of Motion kijken Somfy en Anouk vooruit in de toekomst. De ontwerpen zijn namelijk geïnspireerd op biomimicry, wetenschap waarbij de natuur als voorbeeld wordt genomen. Anouk verrijkt de mens met de jurk en de natuur met de Living Pods. Hoe die toekomst er uitziet? Onze dagelijkse behoeften worden herkend door de apparaten om ons heen en spelen daar op in. Op deze manier creëren we een comfortabel thuis dat precies weet wat we op dat moment nodig hebben. Met The Art Of Motion wordt deze toekomstvisie letterlijk tot leven gewekt.

Benieuwd hoe The Art Of Motion er uitziet? De ontwerpen van Anouk zijn van 15 december tot en met 8 januari te zien in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Reageer op artikel:
Het ontwerp van deze bijzondere lampen is geïnspireerd op de natuur
Sluiten