Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Kunst 24 mrt 2016

Het nieuwe Moco Museum in Amsterdam opent met Banksy en Andy Warhol

Amsterdam krijgt er een nieuw museum bij! Het Modern Contemporary Museum, oftewel Moco Museum opent zaterdag 9 april haar deuren en doet dat meteen goed – heel goed. Initiatiefnemers Lionel and Kim Loghies combineren in de eerste tentoonstelling namelijk twee grootheden: streetartist Banksy en legende Andy Warhol.

Lionel en Kim zijn geen onbekenden in de kunstwereld. Zij zijn de eigenaren van de Lionel Gallery in de nieuwe Spiegelstraat, een gallery die eerder al werk toonde van Basquiat, Jeff Koons, Damien Hirst en Picasso.

Het Moco Museum is te vinden aan de Honthorststraat naast het Museumplein, pal tussen het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum in. Niet alleen de locatie is te gek, maar ook het pand waarin het museum is gevestigd is, is behoorlijk bijzonder. Villa Alsberg, gebouwd in 1903 en ontworpen door Eduard Cuypers deed voorheen jaren dienst als kantoorpand. Het interieur is volledig onder handen genomen door interieurontwerper Piet Boon. Nu is de prachtige villa het nieuwe huis voor ‘s werelds grootste moderne kunstenaars.

Ben je benieuwd naar de kunstwerken van Andy Warhol? Lees dan in deze Interior Icons het verhaal achter Marilyn’s Diptych. En bekijk hier de confronterende kunstwerken van Banksy aan de Gazastrook.

www.mocomuseum.com

Reageer op artikel:
Het nieuwe Moco Museum in Amsterdam opent met Banksy en Andy Warhol
Sluiten