Spots 10 okt 2016 Joëlle Kraaij

Het nieuwe citizenM hotel in Londen zit vol kleurinspiratie

Onlangs opende de derde vestiging van citizenM in Londen en wel in onze favoriete wijk, Shoreditch. Het Amsterdamse Concrete werkte voor het design samen met EllisMiller uit Londen en dat resulteerde in een prachtig design hotel vol kleur.

CitizenM is een Nederlands hotelconcept dat haar eerste vestiging opende bij Schiphol in 2008. Inmiddels is het imperium uitgebreid met hotels in onder andere New York, Parijs en Engeland. Het hotel staat voor betaalbare luxe voor iedereen. Vanaf het begin is architectenbureau Concrete betrokken, die zelf ook in een te gek pand kantoor houden.

roomed-citizen-m-7
roomed-citizen-m-8
roomed-citizen-m-9

Wanneer je citizenM binnenloopt, valt je oog meteen op het kleurrijke kunstwerk van AVAF dat in de hal hangt. Hiermee wordt het straatbeeld van Shoreditch (veel street art) meegetrokken in het hotel.

roomed-citizen-m-1
roomed-citizen-m-10

Ook in de lobby word je overspoeld door kleur, zelfs op het plafond vind je een mooi kunstwerk. De kussens op de bank doen ons denken aan pop-art, een kunststroom uit de jaren ’50 en ’60 waar het draaide om veel kleurgebruik en stripachtige vormgeving.

roomed-citizen-m-11
roomed-citizen-m-12

De kleur rood is letterlijk de rode draad in citizenM. Ook hier zien we rood in de flessen boven de bar, de barkrukken en zelfs de lampen hebben een rood snoer.

roomed-citizen-m-4
roomed-citizen-m-5

Het hotel heeft verschillende woonkamers waar gasten tot rust kunnen komen en even kunnen genieten van alle mooie items in het interieur. Één van de designstukken die we hier zien is de mooie lounge chair van Eames. En ook de Chesterfield banken geven deze ruimte een luxe uitstraling.

citizenM

Alle 216 kamers in het hotel hebben een king-size bed en grote regendouche. Daarnaast vind je in elke kamer een tablet waarmee de gasten de lichten kunnen dimmen, de gordijnen kunnen sluiten en de temperatuur kunnen regelen. Met de tablet kun je zelfs de kleur van de lampen bepalen waardoor je het licht aan kunt passen naar jouw wensen.

MEER LEZEN
Naast citizenM heeft Concrete ook het ontwerp voor Zoku in Amsterdam gedaan. Wij bezochten dit hotel, dat eigenlijk niet echt een hotel is.

Reageer op artikel:
Het nieuwe citizenM hotel in Londen zit vol kleurinspiratie
Sluiten