Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 22 nov 2015

Het nachtkastje van Urban Jungles’ Victor

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Deze keer spreken we Victor, die je onder andere kent van die gave Urban Jungles travellights. Die glazen sculpturen kregen behoorlijk wat aandacht en werden zo goed verkocht dat ze de twee populairste modellen nog een keer hebben geproduceerd. Waarschijnlijk komen de mannen van Urban Jungles volgend jaar met een nieuw product, spannend!

Bekijk ook het nachtkastje van Roomed’s Esmé

Maar Victor doet meer: zo bestuurt hij een creatieve broedplaats in Haarlem, coacht hij snelgroeiende bedrijven en is hij bezig met een pop-up horecazaak bovenop een parkeergarage. Samen met zijn vriendin Fleur en hond Jep woont Victor in het centrum van Haarlem. Ze zijn net verhuisd en na twee maanden volle bak slopen plus verbouwen, is in elk geval het nachtkastje klaar voor Roomed!

Ben je een ochtend- of avondmens?
Absoluut een avondmens. Ik kom ‘s morgens met veel protest mijn bed uit, maar ‘s avonds rond tien uur ben ik op m’n best. Jammer genoeg, want mijn vriendin heeft precies het tegenovergestelde ritme..

Hoe laat sta je meestal op en wat is het eerste wat je doet zodra de wekker gaat?
Ik probeer het zo lang mogelijk te rekken, maar om acht uur moet ik er vaak echt uit. Dan check ik eerst mijn mail en pas daarna ga ik onder de douche staan.

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Koud afdouchen. Dat schijnt erg goed voor je te zijn en je bent in één keer wakker. Verder neem ik koffie mee voor onderweg.

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Ik heb de verfkwasten net opgeborgen en nu liggen er Donald Ducks op. Mijn vriendin leest die al haar hele leven en heeft vorig jaar voor haar verjaardag een abonnement gekregen van mij. Onderhand vechten we elke donderdag wie ‘m het eerst mag lezen.

Waar slaap je het best?
Ik hou ervan om een weekendje weg te zijn in de natuur. In Twente zijn bijvoorbeeld heel toffe boerderijlodges. Daar hebben ze heerlijke bedden en hoor je helemaal niet anders dan de vogeltjes die fluiten.

Ben je een snurker of een prater?
Geen van beiden. Sterker nog, mijn vriendin checkt weleens of ik nog wel leef!

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Poeh, ik herinner mij – in tegenstelling tot veel andere mensen – bijna nooit wat ik droom. Ik heb weleens zo’n achtervolgingsdroom. Dan wordt ik wakker, maar wil ik weer verder slapen om terug in m’n droom te komen en te zien hoe het afloopt. Is goedkoper dan de bioscoop!

Elke donderdag vechten we om wie het eerst de nieuwe Donald Duck mag lezen

We zijn benieuwd! Heb jij een suggestie voor een volgende kandidaat? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Urban Jungles’ Victor
Sluiten