Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 31 januari 2016

Het nachtkastje van The Mood Food’s Monika

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Voor deze week vroegen we Monika Blazevic van The Mood Food naar haar slaaproutines en dromen. Monika runt haar eigen cateringbedrijfje en gelukkig hebben wij al een aantal keer het voorrecht gehad om van haar heerlijke gerechten te proeven. Monika is vijfentwintig jaar jong en een geboren en getogen Amsterdamse. Ze wordt natuurlijk heel erg blij van lekker eten, maar ook van de zon, een goed glas wijn en een goede film. Haar heerlijke eten deelt ze het liefst met mensen die een grote passie hebben voor wat ze doen.

Ben je een ochtend- of avondmens?
Ik ben heel erg een avondmens. Als ik er niet per se uithoef, ben ik mijn bed niet uit te branden. Al sta ik vaak wel wat vroeger op om mijn gordijnen open te doen zodat ik lekker rustig wakker kan worden in bed.

Hoe laat sta je meestal op? En wat doe je als eerste?
Dat verschilt erg bij mij. Het merendeel van mijn cateringklussen voor The Mood Food is ‘s avonds en dit betekent dat ik ‘s ochtends dus meestal uitslaap. Zullen we het op 10 uur houden? Dat vind ik wel zo netjes.. Wanneer de wekker gaat draai ik me eerst nog een keer om, om vervolgens een kwartiertje later weer wakker te worden. Ik rek me uit en drink een groot glas water. Een uurtje later drink ik meestal een cappuccino.

Wat zijn je ochtendrituelen?
Een klein beetje rekken, een plas water in mijn gezicht gooien, een groot glas water drinken en mijn hoofd even uit het raam hangen. Zo word ik echt top wakker. Ik heb liever geen telefoon in de buurt als ik ga slapen, iets met stralingen…

“Ik houd van avondsnacks. Waarom hebben ze anders een lichtje geplaatst in de koelkast? Om ‘s avonds goed te kunnen zien wat er in zit!”

Hoe ziet je ontbijt eruit?
Ja.. dat sla ik dus meestal over, heel erg. Als er iets is wat ik niet fijn vind is het wel geforceerd eten. Het idee dat je drie keer op een dag moet eten is prima, maar meestal ruil ik mijn ontbijt in voor een lekkere avondsnack. Waarom hebben ze anders een lichtje geplaatst in een koelkast? Om ‘s avonds goed te kunnen zien wat er in zit! Wat ik tegenwoordig wel doe is heel veel fruit op de markt halen, in stukjes snijden, portioneren voor een smoothie en dit per portie in zip lock zakjes doen en de vriezer in gooien. Zo haal ik ‘s ochtends één zakje uit de vriezer en gooi ik het in de blender, tada!

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Eigenlijk niet zoveel. Een schelp met sieraden die ik voor het slapen uit- en afdoe. Verder nog wat boeken (deze gaan meestal over de kookwereld) en mijn bril. Ja.. ik heb al een leesbril.

Waar slaap je het best?
Toch wel echt in mijn eigen bed. Ik vind mijn bed heel fijn, maar als iemand mij nu naar een eiland zou sturen met heel veel zon en een matje waar ik lekker op kan slapen, dan zou ik voor dat matje gaan!

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Oeh, daar heb ik toch wel wat moeite mee. Iets van een achtervolging in een groot gebouw, maar verder kom ik niet. Sowieso was het iets heel spannends.

Waar wil je nog graag over dromen?
Een kookcursus ergens in het buitenland. Mexico, Italië, Marokko, Cuba, Panama, Peru, Zuid Afrika, Costa Rica. Take me there! Maar ook over het hebben van mijn eigen eettentje, ooit.

Ben je benieuwd wat Monika zoal klaarmaakt in haar keuken? Bekijk dan dit artikel op Culy, met een heleboel heerlijke foto’s.

Heb jij nog een suggestie voor ‘het nachtkastje van..’? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van The Mood Food’s Monika
Sluiten