Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 13 september 2015

Het nachtkastje van Souraya van Binti Home

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Deze keer spreken we Souraya (26), creatief ondernemer sinds zes jaar en oprichter van Binti Home Blog. Souraya is half Egyptisch half Nederlands en woont nu ruim een jaar in een fantastisch huis in Abbenes, een kleine dorpje in de Bollenstreek. In dit huis kan zij wonen en werken prima combineren. Souraya wordt blij van reizen, kijken naar de zonsondergang, lieve reacties van haar volgers, fotograferen en dan vooral wanneer tijdens het project al duidelijk is dat het een topproductie gaat worden.

Bekijk hier het nachtkastje van Brainy Days’ Vera

Ben je een ochtend- of avondmens?
Avondmens. Ik kan rustig tot een uur of twee doorgaan met werken of met vrienden samen zijn. Sinds een paar maanden heb ik doordeweeks trouwens wel meer discipline.

Hoe laat sta je meestal op?
7 uur zodat ik om 8 uur achter mijn bureau zit. Op dagen dat ik het iets minder druk heb, snooze ik soms nog een uurtje door… Sinds een paar maanden begin ik om 8 uur ipv 9 uur en dit uurtje maakt ontzettend veel verschil. Een heerlijk uurtje met de radio aan, mailtjes beantwoorden en een planning maken voor de dag. Ook als ik op pad ga, heb ik dit uurtje altijd ter voorbereiding.

Wat is het eerste wat je doet als de wekker gaat?
Snoozen, zeker nog 10 minuten. Dan check ik mijn telefoon, Instagram, mail, Facebook ( het hele cirkeltje). Nadat ik ben opgestaan, ga ik mij meteen aankleden en opmaken om zo klaar te zijn voor de dag. Ook als ik de hele dag thuis werk. Daarna ga ik koffie drinken in de keuken met George (je weet wel, van Nespresso ;)).

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Een schaaltje waar ik ’s avonds mijn sieraden in leg. Daarnaast wat decoraties. In een hangkastje naast mijn bed liggen wat boeken, die ik nog wil lezen.

Waar slaap je het best?
Ik kan eigenlijk overal wel goed slapen, maar mijn eigen bed slaapt toch het fijnste.

Ben je een snurker of een prater in je slaap?
Is iets zwaar ademen ook goed? Dit gebeurt eigenlijk alleen als ik een heel drukke dag heb gehad en dus echt heel erg moe ben.

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Oei.. Ik herinner me mijn dromen eigenlijk niet heel goed. Vaak zijn het korte stukjes, die ik onthoud; geen complete verhalen..

Waar wil je nog graag over dromen?
Als ik droom over mijn tweede thuisland Egypte, weet ik zeker dat ik blij wakker wordt. En dromen voor mijn bedrijf.. Daar ben ik ‘s nachts niet echt mee bezig, maar ik zou heel graag op mijn 30ste Binti Home echt een begrip willen laten zijn. Ik zou graag willen werken aan grote interieurprojecten voor restaurants en hotels, mijn eigen interieurcollectie, die dan in allerlei winkels ligt en een werkelijke Binti Home ‘store’ waar mensen naartoe kunnen komen. Ik heb nog 3,5 jaar.. Dus dat wordt keihard werken, maar dromen mag altijd!

Over twee weken laten we weer een nachtkastje zien. Wat wij graag willen weten.. wiens nachtkastje zou jij graag zien?

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Souraya van Binti Home
Sluiten