Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 3 januari 2016

Het nachtkastje van Rutger van Want.nl

Een rubriek helemaal gewijd aan slapen? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Deze keer spreken we Rutger Houweling, mede-oprichter en hoofdredacteur van Want.nl – hét online magazine voor tech lifestyle. Rutger woont ondertussen ruim elf jaar in Amsterdam (West). Hij wordt blij van avonturieren in de wildernis en dan moet je denken aan snowboarden, hiken door Lapland en mountainbiken in Zwitserland. In dit interview komen we alles te weten over Rutger’s routines, slaapgewoonten en dromen!

Bekijk hier het nachtkastje van Interior Junkie’s Elisah

Ben je een ochtend- of avondmens?
Beide! Ik vind het niet erg om vroeg op te staan, in de ochtend te hardlopen en fris de dag te beginnen, maar dan wil ik wel zeven uur slaap achter de rug hebben. In de avond kan ik ook scherp zijn, veel werk verzetten en dan aan het einde van de avond met een serie of boek in slaap vallen. Meestal sta ik tussen 07:00 en 07:30 uur op.

Wat is het eerste wat je doet als de wekker gaat?
Douchen! Daarna yoghurt met muesli en fruit, daarna komt de koffie. Dit is een wat langer proces. Koffiebonen met de hand malen, daarna de koffie wegen dan zet ik mijn filterkoffie met een Chemex.

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Mijn ochtenden verlopen meestal hetzelfde (tenzij ik me heb verslapen). Sommige dagen loop ik eerst hard, daarna douche ik en tijdens het ontbijt begin ik al met werken: het doorlopen van mijn feed met content. Dan check ik meteen of mijn lezer op Facebook interessante dingen hebben gezegd en begin ik met e-mailen.

“Het liefst slaap ik in het Juvet Landscape Hotel in Noorwegen. Daar wil ik graag nog een keer naartoe om een goede uil te knappen.”

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Kiet de cactus, een gebroken lamp, het boek ‘How to thrive in a world of too much busy’ van Tony Crabbe, mijn Apple Watch en iPad.

Waar slaap je het best?
In het Ritz Carlton aan Central Park, NYC. Daar heb ik ooit twee nachten mogen slapen. De geluidsdichte kamer en ultra-comfortabele bed zorgden voor mijn op één na beste nachtrust ooit. Het liefst slaap ik in het Juvet Landscape Hotel op een prachtige plek in Noorwegen. Hier wil ik graag nog een keer naartoe om een goede uil te knappen. Mijn verslag van het Juvet Landscape Hotel lees je overigens hier.

Ben je een snurker of een prater in je slaap?
Soms snurk ik, soms praat ik in mijn slaap. Ik snurk (lichtjes) wanneer ik verkouden ben. Als ik veel aan mijn hoofd heb, praat ik in mijn slaap.

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Ik was aan het voetballen met mijn broers en werd door een onbekende tegenstander neergehaald waardoor ik zwaar geblesseerd raakte. Daarna schrok ik wakker.

Waar wil je nog graag over dromen?
Ik droom graag over een tweede (houten) huis middenin de natuur van Noorwegen of Zweden.

Wil je meer van Rutger zien? Volg Rutger en Want.nl op Instagram.

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Rutger van Want.nl
Sluiten